24.09.2020.

11:54

Foto:

Planeta

OPET IM VUČIĆ KRIV! Milova propagandna mašinerija optužuje predsednika Srbije za MEŠANJE U IZBORE I PRAVLJENJE VELIKE SRBIJE!

Tako, američki analitičar Januš Bugajski, viši saradnik Centra za analizu evropske politike iz Vašingtona, u napadu očigledne paranoje, ocenjuje da "Vučić dvoličnom diplomatijom vraća nestabilnost na Balkan i uz podršku Kremlja pokušava da ostvari ono što Milošević nije uspeo"!

- Velikosrpski projekat oživljen je pod predsedništvom Aleksandra Vučića. Ali za razliku od ere Slobodana Miloševića, projekat se više ne vrti oko otvorenog rata, etničkih ubistava, masovnih proterivanja i teritorijalnog otimanja. Kampanja sada funkcioniše kroz tri glavna principa - prikrivanje, fleksibilnost i strpljenje.... Vučić je služio kao Miloševićev ministar informisanja i zato je dobro upoznat sa dezinformacijama i obmanom radi postizanja grandioznih političkih ciljeva. Sa svojom Naprednom strankom koja monopolizuje srpsku politiku i skrajnutom opozicijom, Vučić ima dovoljno prostora da sledi srpske mini-imperijalne balkanske ambicije - "ocenio" je Bugajski.

Vrli analitičar se potom, do kraja nalupetao, rekavši da je "iako je Crna Gora članica NATO-a, Vučićeva politika zamišljena da pokori suverenitet i podredi spoljnu politiku".

 - Srpski zvaničnici i mediji umešali su se u nedavne parlamentarne izbore u Crnoj Gori da bi promovisali nacionalističku opoziciju. Nova vladajuća koalicija može oslabiti zapadnu orijentaciju zemlje, posebno ako Demokratski front ostvari dominaciju ili jak u novoj vladi. Usko je povezan sa srpskim nacionalističkim grupama i ruskim operativcima i podržava projekat "Velike Srbije“. Nastojaće da ojača srpski identitet u Crnoj Gori i poništi novi zakon o verskoj svojini. Bošnjački i albanski lideri biće posebno zabrinuti zbog porasta srpskog šovinizma koji bi mogao biti usmeren protiv njihovih zajednica - kaže Bugajski, koji, očigledno, ne može da prežali činjenicu da su upravo Srbi u Crnoj Gori na svojim leđima izneli istorijsku pobedu na izborima.