01.10.2020.

12:07

Foto:

Planeta

NEĆE DA BUDU MANJINA U BIH! Milanović: Ne želimo komadanje, ali nećemo dozvoliti "ZULUM" NAD HRVATIMA!

Milanović je juče u Jastrebarskom rekao da bi odnos prema Hrvatima u Bosni i Hercegovini mogao prerasti u ozbiljan problem.

- Ovo što se događa u Bosni i Hercegovini nikako ne valja. Mislim da je hrvatska vlada proteklih godina pokazivala lenjost i neaktivnost u toj sferi. To su užasno važne stvari i ako odu predaleko imaćemo ozbiljan problem u toj državi - upozorio je Milanović, preneli su hrvatski mediji.

Milanović je to rekao dva dana nakon sastanka premijera Andreja Plenkovića sa Liderima SDA i HDZ BiH, Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čović.

I dok su Izetbegović i Čović razgovarali samo sa Plenkovićem, Dodik je pre dve sedmice imao susrete sa obojicom hrvatskih zvaničnika.

Izetbegović je, kako su preneli hrvatski mediji, uslovio Milanovića da ispoštuje BiH institucije i prvo razgovara sa predsedavajućim Predsednika BiH Šefikom Džaferovićm.

Izetbegović je sebe u Zagrebu predstavio samo kao jednog stranačkog lidera.

S obzirom na to da Milanović ne trpi uslovljavanja, mediji u Hrvatskoj su preneli, da zbog toga predsednik otkazao telefonski razgovor sa Džaferovićem, koji je bio zakazan za pondeljak uveče.