11.11.2020.

21:13

Foto:

Planeta

MA, SRBI SU SE ZALEDILI OD STRAHA! IZETBEGOVIĆ TVRDI DA BIH IMA STRAHOVITO ORUŽJE! Bakiru pokazali šta se pravi u Bugojnu, on se raspametio od sreće! A, NEKAD SU TU GAJILI MEĐEDE ZA TITA...

Izetbegović je posetio fabriku oružja i municije "Binas" kod Bugojna gde su mu demonstrirali dejstva nekih od njihovih proizvoda, a čelnik vladajuće bošnjačke stranke nakon toga je novinarima kazao da je impresioniran viđenim.

- Prisustvovali smo prezentaciji nove granate proizvedene u "Binasu" u Bugojnu dometa preko 2.000 metara i koja puca vrlo frekventno i rafalno. Dakle, strahovito oružje u rukama Bosne i Hercegovine - rekao je Izetbegović, prenela je Hina.

Ističe da je svaki napredak koji vojna industrija BiH učini "korak prema učvršćenju mira".

- Ovo je jedna obeshrabrujuća poruka za sve one koji eventualno imaju loše namere u odnosu na BiH - dodao je Izetbegović oduševljen učinkom bacača granata i municije koje se izrađuje u Bugojnu.

MILOV DRŽAVNI UDAR PAO KAO KULA OD KARATA, Ključni svedok priznao, sve što sam ranije rekao nije istina, radio sam po nalogu... ROBIJU ĆE SAD "POPASTI" MILOVI TUŽIOCI KATNIĆ I ČAĐENOVIĆ!

Predsednik vlade Federacije BiH Fadil Novalić je potvrdio da će u tom entitetu nastaviti ulagati u vojnu industriju s ciljem znatnog povećanja njezinih kapaciteta kako bi dosegnuli godišnju proizvodnju do 500 miliona evra.

- Prodaja naoružanja raste unatoč svim vapajima da nema ratova - obrazložio je te planove Novalić.

Vojna industrija u BiH čiji su pogoni gotovo u celosti koncentrisani na području Federacije BiH, iz godine u godinu sve više izvozi, a dominiraju različite vrste municije.

Vrednost izvezene municije u 2019. godini bila je nešto veća od 120 miliona evra, prodavano je u pedesetak država, a najveći kupci su bile arapske zemlje poput Saudijske Arabije i Egipta.

PANIKA U BAJDENOVOM ŠTABU I DUBOKOJ DRŽAVI! TRAMP SPREMA ZEMLJOTRES U SAMOM SRCE AMERIČKE IMPERIJE... Provalili krađu više od 30 miliona glasova!

Podsetimo, Bugojno je poznato po medvedima kojeje svojevremno lovio "najveći sin naših naroda i narodnosti" Josip Broz Tito! 

Iz tog vremena je nastala i čuvena pesma policije koja je pratila maršala i bila zadužena da mu dovede mečku na nišan!

"Druže Tito volimo te, idi kući, molimo te"!