20.11.2020.

20:20

Foto:

Planeta

DIGLA SE PRAŠINA U HRVATSKOJ ZBOG NEOBIČNOG SLUČAJA! Građevinski radnik pao, a umro od KORONE!

Na proleće, tokom prvom talasa korene, kod Poreča smrtno je stradao 51-godišnji građevinski radnik iz Albanije. Kako je tada bilo javljeno, pao je sa tri metra visine, a kasnije je potvrđeno da je bio zaražen virusom korona.

Od čega je zapravo umro? Sve je upućivalo na nesreću pa je u prvom trenu smrt bila tako i okarakterisana. A onda je obdukcija otkrila istinu.

Pad je bio tek posledica bolesti izazvane korona virusom, a radnik je, bez sumnje, umro od kovida 19, navodi Večernji list.

Analizu slučaja – bez navođenja imena, mesta i drugih podataka – objavili su hrvatski patolozi sa Instituta za forenzičku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu u publikaciji Forensic Science International.

Sam pad radnika kolege nisu videle, ali se od njih saznalo da je patio od dijabetesa tipa 2, da je pušač, ali i da se nedelju dana pre smrti žalio na glavobolju, umor, temperaturu, kašalj, probleme s plućima i disanjem. Odbio je kad su mu predložili da ide kod lekara i nastavio je da radi. 

Informer

Hitna pomoć pronašla ga je bez znakova života, s poderotinama na glavi, laktu i licu, a pokušaji reanimacije nisu uspeli. Obdukcija je otkrila da povrede glave nisu mogle da uzrokuju smrt, a da su unutrašnji organi, posebno pluća i jetra, bili zahvaćeni i s promenama zbog ranijeg zdravstvenog stanja, kao što je hipertenzija, ali i promenama zbog korona virusa, što je i konačno dovelo do smrti.

- Iako autori ovog rada veruju da pitanje metodologije brojanja smrti zaslužuje široku akademsku raspravu kako bi se obezbedila pravilna i tačna statistika smrtnosti u pandemiji, naš slučaj nije ostavio nikakve sumnje. Svi prikupljeni dokazi su nedvosmisleno doveli do zaključka da je kovid 19 odgovoran za smrtni ishod - zaključili su autori analize.