23.11.2020.

14:19

Foto:

Planeta

MILOVCI GEORGIEVU ZABRANILI ULAZAK U CRNU GORU DO 2030. GODINE: Zbog prosrpskih stavova izjednačili me sa teroristom!

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore usvojilo je žalbu advokatske kancelarije Tomanović, koja zastupa Vlada Georgieva i poništilo je Rešenje o zabrani ulaska u Crnu Goru, ali je Uprava policije Herceg Novi ponovo zabranila ulazak Georgievu, i to na period od 10 godina, saopšteno je iz kancelarije Tomanović.

Muzičar Vlada Georgiev kaže da su ga izjednačili sa teroristima i kriminalcima i to samo zbog njegovih prosrpskih stavova.

„Pa molim vas, oni su mene izjednačili s teroristima i kriminalcima, s jako opasnim ljudima. A zašto? Zato što im smeta moj Tviter nalog na kome javno izražavam svoje prosrpske stavove, vrlo umerene pritom, a ova oligarhijska odlazeća ekipa ne dozvoljava nikakvu slobodu mišljenja i govora“, rekao je Georgiev za Nova.rs .

Kaže da jasnog obrazloženja nema i da je iz nekog razloga bezbednosno interesantna ličnost.

Ističe šta je zapravo "problematično" u čitavoj priči: "Dosadašnja vlast je gajila takozvane Montenegrine – novokomponovane ‘Crnogorce’, koji negiraju lik i delo Njegoša i prekrajaju istoriju, propagiraju antisrpstvo i antipravoslavlje, dezavuišu svakog ko misli suprotno, a sve pod plaštom sekularizma. Poput fašista pristupaju idejama koje nisu njihove – montenegrinske“.

On je odustaje od borbe za ukidanje zabrane ulaska u svoju rodnu zemlju. Uložio je novu žalbu, a na pitanje kakav ishod očekuje, odgovara:

"Tvrd je orah voćka čudnovata. Ne slomi ga, al’ zube polomi. Želim puno posla crnogorskim stomatolozima."