03.12.2020.

21:35

Foto:

Planeta

(VIDEO) ŽANDARMERIJA I ANTITERORISTIČKE JEDINICE SRBIJE I SRPSKE DOGOVORILE SARADNJU! Sarajevo će poludeti, a i Incko će...

Razgovarano je o unapređenju saradnje te zajedničkoj obuci kadrova.

Dva ministra su razgovarala o aktuelnim bezbednosnim temama u regionu, migrantskoj krizi, kao i zajedničkoj borbi protiv terorizma i svih vidova kriminaliteta.
       
Lukač je rekao da je važna saradnja u oblasti organizovanog kriminala jer je neophodno sprečiti kriminalce u njihovom skrivanju od poternica i zaobilaženju zakona.
       
Naglasio je da je borba protiv terorizma veoma bitna i da će biti nastavljena razmena podataka.
       
Ističući da je na sastanku dogovoren nastavak uspešne saradnje i da je Srbija pružila pomoć Srpskoj kada je reč o školovanju policijskih kadrova, Lukač je naglasio da će saradnja izmeću specijalnih antiterorističkih jedinica i žandarmerije biti nastavljena putem zajedničkih vežbi i razmene opreme.

EU ĆE CELOM SVETU, UZ POMOĆ SAD, NAMETATI ZAPADNU DEMOKRATIJU! Brutalna pretnja svima koji misle drugačije - PRVA NA UDARU BELORUSIJA!

Lukač je najavio i potpisivanje ugovora dva ministarstva o zajedničkoj saradnji i obuci pilota i tehničara.
      
- Sprovodeći dogovor između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika, svaki ministar svoju posetu mora da učini svom narodu i svojoj Banjaluci. Ja imam to zadovoljstvo i čast da budem u Banjaluci kao ministar unutrašnjih poslova i ističem spremnost za nastavak saradnje i unapređenje saradnje MUP-a Srbije i MUP-a Republike Srpske - izjavio je Vulin.