16.12.2020.

14:56

Foto:

Planeta

MANDIĆ I KNEŽEVIĆ IZNELI DOKAZE! CRNO NA BELO, BIVŠI AGENT CIA otkrio ko ga je terao da LAŽNO OPTUŽI LIDERE DF za državni udar! /VIDEO/

Na danas održanoj pres konferenciji je pročitano i novinarima podeljeno pismo Džozefa Asada, bivšeg agenta CIA, koji negira da je na bilo koji način bio u kontaktu sa liderima opozicionih partija optuženih za rušenje ustavnog poretka u Crnoj Gori, ali da je državni tužilac Mivoje Katnić na njega vršio pritisak da svedoči protiv političke opozicije u procesu "državni udar".

Nakon što je to izričito više puta odbio suočio se, kaže Asad, sa mnogim problemima, on i njegova porodica, od pretnji krivičnim prijavama do raspisivanja poternice.

“Nisam imao saznanja, niti sam bio angažovan na planiranju ili izvršenju bilo kakvog navodnog udara ili nekih drugih bespravnih aktivnosti", naveo je Asad i dodao:

"Uprkos pokušajima Milivoja Katnića da obezbedi izjavu kojom će podržati lažni narativ i uplesti političke oponente iz opozicije, ja sam je odlučno odbio i od tada sam bio nepropisno gonjen. Specijalni tužilac je naveo u svojoj izjavi, da sam navodno upoznao članove političke opozicije, uključujući ona lica koja su naknadno optužena i sada se žale na presude".
 

Informer

Milan Knežević

Asad piše i da je Katnić njegovom advokatu obezbedio prethodno pripremljenu izjavu i fotografije tih lica kako bi ih lažno optužio.

"Ja ni u kom stadijumu nisam dao takvu izjavu, niti bih dao kakvu bilo izjavu koja vodi ka lažnoj optužbi. Iz toga razloga me je specijalni tužilac Katnić naknadno optužio, a meni i članovima moje porodice pretio je krivičnim gonjenjem”, piše, između ostalog, Asad u svojoj zvaničnoj izjavi.

Strašne posledice

Mandić i Knežević su prvostepeno osuđeni na po pet godina zatvora zbog navodnog učešća u organizaciji državnog udara u Crnoj Gori na izborni dan 2016. Dan nakon što je u Apelacionom sudu u Podgorici održana poslednja sednica, na kojoj se postupalo po žalbama njihovih advokata, Mandić je rekao da je taj montirani sudski proces ostavio "strašne posledice".

Informer

Andrija Mandić

"Protiv svih nas je okrenuta oštrica režima i kroz razna činjenja naneta je šteta sprskom narodu koji su nevini. Od samog početka, saopštavali smo da se radi o montiranom političkom procesu i on je trebalo da omogući da se pokradu izbori i trebale su nam četiti godine da bi istorijsku nepravdu ispravili umesto smene vlasti 2016. godine", rekao je Mandić.

Dodao je da su čekali četiri godine i uspeli da smene režim koji je, kako je rekao, bio spreman za pad još 2016.