16.12.2020.

18:06

Foto:

Planeta

PACIJENT POBEGAO IZ KOVID BOLNICE ZBOG NEHUMANIH USLOVA! Plenković: Ne možete očekivati da rešavam i toplu vodu u bolnicama!

Plenković je, upitan da li je u redu da u hrvatskim bolnicama nema tople vode rekao da veruje da će direktor splitske bolnice rešiti ta pitanja.

- Siguran sam u to, ne možete očekivati sad od mene da iz ove sobe rešavam pitanje tople vode u nekoj zdravstvenoj ustanovi - rekao je Plenković na konferenciji za novinare posvećenoj epidemiji korona virusa.

Splitska Sloodna Dalmacija piše da to nije bilo prvi put da je Križan pobegao iz bolnice i ističe da je problem u sistemu koji 60-tak godina, od kako je bolnica izgrađena, odnosno 30-tak od osamostaljenja Hrvatske, "zatvara oči" pred činjenicom da problem postoji i da ga treba rešiti.

Informer

Odbegli pacijent (56) je za Slobodnu ispričao šta je preživeo u bolnici navodeći da je njegova agonija počela 2. decembra kada je dobio temperaturu 39, a nastavljena je u splitskoj bolnici gde ga je transportovala Hitna pomoć.

Smešten je, kaže, u bolničku sobu, u kojoj je bio sam i koja je imala toalet i tuš, ali je ceo dan i noć proveo u svojoj odeći u kojoj je dovezen. Drugo jutro su mu rekli da će ga premestiti na odeljenje bivše Ortopedije u glavnu zgradu stacionara na Križinama, tada mu je doktor rekao da ima upalu pankreasa i pluća, kao i da je brzi test pokazao da je negativan na korona virus.

PCR test je, međutim, pokazao da je pozitivan.

Kada je odlučio da se istušira pošto mu je temperatura malo pala, uz pomoć sestara je došao do toaleta, koji je opisao kao ne baš reprezentativan i tada je, kaže, shvatio da nema ni tople vode.