12.01.2021.

08:45

Foto:

Planeta

MUŽ IH ZATEKAO! KATOLIČKI SVEŠTENIK SE SPANĐAO SA UDATOM SRPKINJOM, AFERA TRESE HRVATSKU! Sve je počelo kada je šef civilne zaštite došao ranije kući...

- Ma, bio sam konj! Ona je s njim već duže, ali sam se ja pravio da ne vidim jer nisam želeo. Sramota me je - rekao je za 24 sata šef štaba Civilne zaštite i predsednik seoskog HDZ-a u jednom slavonskom selu.

"24 sata" u svom štampanom izdanju kao glavnu temu donosi priču o razuzdanom svešteniku i incidentu sa šefom civilne zaštite, a naslov "Bakice bojkotuju misu jer svećenik ljubi Srpkinju" svedoči da bi ova afera mogla da izazove tektonske poremećaje u seoskoj župi.

Podsetimo, šef civilne zaštite je sa svojim 24-godišnjim sinom 27. decembra oko 20.30 sati nenajavljeno došao kući, gde je zatekao 43-godišnju suprugu i sveštenika Mirka Mrnarevića (47), župnika župe u Slakovcima.

Žena pobegla od kuće

Ono što su otac i sin tada videli očigledno im se nije svidelo pa je usledila salva uvreda i pretnji, zbog čega su, nedugo potom, otac i sin uhapšeni. Policiju je, navodno, pozvao upravo sveštenik Mrnarević zbog pretnji smrću koje su mu tom prilikom izrečene.

Državno tužilaštvo izreklo im je zabranu prilaska i zabranu kontakta sa ženom i sveštenikom te su potom pušteni na slobodu. Izašavši iz pritvora nakon dva dana, otac i sin došli su kući, ali tamo nije bilo nikoga. Njihova supruga i majka otišla je od kuće, navodno, pronašavši privremeno utočište u Župnom dvoru u Slakovcima, kod sveštenika.

- I nije bilo nikakvog nasilja kad smo sin i ja došli kući. Nije niko nikoga udario, ali smo rekli svašta. Samo proverite gde je ona sad, živi kod njega u župnom dvoru - priznaje ogorčeni muž.

Informer

 - Istraga traje i zbog toga ne smem da dajem nikakve izjave. Ona će uskoro biti gotova i ja ću izaći u javnost s onim što je zaista bilo - rekao nam je sveštenik Mirko dodavši kako gospođa o kojoj se radi, a i on, nisu dobro jer su dobili ozbiljne pretnje smrću.

Nosi majicu sa natpisom "Nemam curu"!

Sveštenik Mrnarević ima dugu istoriju druženja sa svojim vernicama, odnosno domaćicama koje zapošljava u svom Župnom dvoru. O je pisano i u avgustu 2005., kad je bio župnik u župi u Dalju. Tad su daljske bogomolje u pomoć pozvale novinare kako bi raskrinkale ljubavisanje svog tad mladog župnika s jednom svojom meštankom, koju je takođe angažovao da mu bude domaćica u Župnom dvoru. Mrnarević je tad u iznajmljenom stanu u Osijeku živeo sa svojom odabranicom. Biskupija ga je tad “kaznila” premeštajem u drugu župu.

- Nije on za sveštenika, vozi motor, nosi kožna odela, majicu na kojoj piše ‘Nemam curu’ - rekle su tad vernice iz Dalja.

- Dok je bio župnik u Levanjskoj Varoši, živeo je u Tenji. I tu je takođe imao ‘domaćicu’ s kojom je, na kraju, i otišao negde da živi. Nisu se baš skrivali. Svi smo znali da su par - rekla nam je jedna meštanka Tenja.