24.02.2021.

23:00

Foto:

Planeta

JEDAN OD LIDERA DF OZBILJNO SUMNJIČI PREDSEDNIKA CRNE GORE Medojević: Milo, da li si Belivuku davao helikopter?!

Crnogorski predsednik Milo Đukanović i njegovi ljudi iz vrha Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) pokušali su da Veljku Belivuku - Velji Nevolji organizuju bekstvo helikopterom iz Crne Gore!?
Ovu šokantnu informaciju otkrio je Nebojša Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta. Prema njegovim rečima, u periodu dok je Belivuk tokom januara boravio u Crnoj Gori, iz Kotora je poleteo helikopter sa zvaničnom prijavom da prevozi pacijenta sa ozbiljnim povredama kičme. Uz prijavu o letu, međutim, nije bilo nikakve dokumentacije, zbog čega je Srbija odbila da dozvoli ulazak helikoptera u svoju vazdušnu zonu. Sumnja se da je upravo tom letelicom Belivuk trebalo da pobegne iz zemlje!?!

Bio kod Zvicera

Medojević je postavio ukupno sedam konkretnih pitanja crnogorskom premijeru Zdravku Krivokapiću i šefu ANB Dejanu Vukšiću u vezi sa boravkom Veljka Belivuka u Crnoj Gori:

1. Da li imate operativna saznanja da je jedan službenik Sektora za kriminalistiku i sin jednog od visokih funkcionera Uprave policije prisustvovao proslavi 20. januara 2021. godine u Kotoru zajedno sa pripadnicima "kavačkog klana" Radojem Zvicerom, Slobodanom, Kašćelanom, Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem?

2. Da li imate operativna saznanja da vazdušna kontrola Srbije nije dozvolila ulazak u njihov vazdušni prostor helikopteru koji je poleteo iz Kotora, sa prijavom da prevoze pacijenta sa ozbiljnim povredama kičme, jer nisu imali potrebna dokumenta, a za koji se sumnja da je pokušano bekstvo Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, članova "kavačkog klana"?

3. Da li imate saznanja da su dan pre hapšenja Belivuk i Miljković bili u Nikšiću kod bezbednosno interesantnog lica D. R. na sastanku povodom lokalnih izbora u Nikšiću?

4. Da li imate operativna saznanja da se jedan od šefova "kavačkog klana", čiji je advokat Dejan Vukšić, nalazi u Španiji i da tamo organizuje aktivnosti narko-klana iz Crne Gore?
5. Da li je tačno da je šef ANB naložio da se prema Veljku Belivuku ne sprovode mere tajnog nadzora tokom njegovog boravka u Crnoj Gori, iako je njemu bio zabranjen ulazak u Crnu Goru?

6. Da li je istina da direktor ANB nakon smena nije imenovao nikoga za načelnika službe za organizovani kriminal?

7. Kakva su operativna saznanja ANB o delovanju organizovane kriminalne grupe koja se bavi švercom cigareta, a čiji je šef izvesni Saša Pekić i kakve su njegove veze sa Zoranom Lazovićem i Duškom Golubovićem?
Inače, kako smo već pisali, Belivuk je neposredno pre hapšenja u Beogradu boravio u Crnoj Gori, gde su ga sve vreme čuvali tajna služba (ANB) i specijalno policijsko odeljenje. Crnogorski bezbednjaci su tada, kako su pisali podgorički mediji, sprečili pokušaj ubistva Belivuka, a on je u Crnoj Gori bio lični gost Radoja Zvicera, za koga se sumnja da je jedan od vođa "kavačkog klana" i da je jako blizak Milu Đukanoviću. Sasvim je indikativno i to što je Belivuk neposredno po hapšenju u Beogradu ispričao da je u Crnoj Gori boravio da bi Đukanoviću i DPS pomogao na lokalnim izborima u Nikšiću.

Kontrola i zaštita

Komentarišući sve ove navode, bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan podseća da je Belivukova kriminalna grupa kao deo 'kavačkog klana' zapravo deo crnogorske mafije.
- A svi oni su pod direktnom kontrolom i zaštitom ANB i Đukanovića. Belivuk je imao značajnu ulogu u njihovim budućim planovima ponovnog preuzimanja vlasti u Crnoj Gori i rušenja vlasti u Srbiji i predsednika Vučića. Pokušali su da Belivuka instruišu, usmere i sačuvaju ga, ali u tome nisu uspeli. Sada panično traže izlaz i nova rešenja za prljave poslove koje je trebalo da odradi Belivukova kriminalna grupa - upozorava Karan.

 

Poznati ugostitelj saslušan zbog 'saradnje s Belivukom'


A. K, vlasnik poznatih beogradskih klubova i restorana, saslušan je juče zbog sumnje da je sarađivao s uhapšenim vođom kriminalnog klana Veljkom Belivukom, objavili su mediji. Prema tim navodima, Kajmaković je priveden u SBPOK.
On je, navodno, prošle godine više puta snimljen kako dolazi u takozvani Belivukov 'bunker' na stadionu JNA, koji su pripadnici kriminalne grupe koristili za proslave i sklapanje poslova.