18.03.2021.

07:25

Foto:

Planeta

Nikola (16) na ulici ugledao CRNU TORBICU: Tek kada ju je odneo u policiju, SHVATIO JE ŠTA JE NAŠAO

Osetivši da je poteška, odmah je o tome obavestio policiju, radne kolege njegovog rođenog brata Marka (22), koji je samo pre dva dana, skidanjem omče s vrata, sa još četvoricom policajaca učestvovao u akciji spasavanja 28-godišnjaka iz Gradiške.

- Odmah sam nazvao 122! Policiju sam obavestio da sam pronašao crnu torbicu i da je moj brat Marko njihov kolega policajac. Tek u stanici sam video sadržaj pronađenih stvari, kada je policajac počeo da vadi iz torbice novčanik sa dokumentima, novčanicama, vrećice zlata i drugog nakita - priča za "Novosti" Nikola.

U pronađenoj torbici bilo je više od 400 grama zlata i drugog nakita, uz više hiljada maraka.

U Policijskoj stanici u Derventi ubrzo se pojavio vlasnik izgubljene torbice Rudolf Daka, inače vlasnik ovdašnje radnje "Zlatara Daka".

Očajni zlatar je već bio angažovao mnoštvo ljudi da tragaju za izgubljenim dragocenostima. Imao je sreću da je na njih nabasao baš Nikola Pejić, junak priče.

Saznajemo da se, ipak, sve u PS nije završilo samo rečima "svaka čast, momak" i tapšanjem po ramenu. Vlasnik je Nikolu počastio i "novčanom zahvalnicom".

- Hvala, previše je i ne mogu da uzmem toliki iznos - skromno je rekao iznenađeni Nikola.

"Uzmi, od srca je i zaslužio si, mladi pošteni čoveče", uzvratio srećni vlasnik.