08.04.2021.

11:46 >> 13:14

Foto:

Planeta

INCIDENTI U CRNOJ GORI! Komite vređale i gađale jajima policiju, bacali dimne bombe, pokušali da blokiraju vladino vozilo i prozivali Abazovića!/VIDEO/

Na putu "Podgorica - Nikšić" došlo je do incidenta kada je grupa građana pokušala da spreči prolazak vozila Vlade Crne Gore.

Okupljeni su se u pokušaju da spreče prolazak vozila, popeli na službeno vozilo. Dve osobe koje su se popele na haubu vozila, pošto je ono krenulo, su pale na put.

Ispred zgrade Vlade su se okupile komite koje su pokušale da sruše ogradu i koji su vređali policajce i gađali ih jajima.

U međuvremenu, policija je blokirala put i ne dozvoljava izlazak iz Podgorice bez odgovarajućih dokumenata.

Komite bacile dimne bombe i prozvale Abazovića

Na protsetu u organizaciji Patriotsko-komitskog saveza, bliskom DPS Mila Ðukanovića, uobičajeno su bačene dimne bombe i zapaljene baklje, a skandiralo se protiv potpredsednika vlade Dritana Abazovića i njegovog građanskog pokreta URA.

Okupljni su pevali “Imala je URA rašta, izdaja se ne prašta”, “Izađi Dritane, izađi mala”, “Petroviću, samo reci, letećemo kao meci!”, “Kralj Nikola na umoru, blagosilja Crnu Goru”…

Podgoričke Vijesti su prenele da je sa sednice vlade privremeno povučena Odluka o izmeni odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom, da bi se, kako se navodi, pre toga izjasnio skupštinski Odbor za izborno zakonodavstvo.

Premijer je ranije najavio Odluku o izmeni, navodeći da veliki broj građana koji dugo žive u Crnoj Gori nije imao pravo na državljanstvo.

Plan MUP-a je bio, kako je ranije objavljeno, da svi građani koji su i u prekidima boravili 10 godina u Crnoj Gori steknu pravo za sticanje državljanstva.