22.05.2021.

08:58

Foto:

Planeta

PROŠLO JE VREME KADA SU SRBI STAJALI PO STRANI, GRAČAC I DONJI LAPAC NAJVEĆI PRIORITETI 30. MAJA! Milošević i Jeckov pozvali glasače da izađu na izbore u Hrvatskoj!

Potpredsednik Vlade RH Boris Milošević ističe: "Rezultat u prvom krugu od 10 izabranih dožupana iz naših redova, 13 načelnika opština kao i 16 zamenika načelnika je impozantan rezultat pogotovo za manjinsku stranku. SDSS je dokazao da vodi ispravnu politiku i da je na terenu uz pripadnike našeg naroda o čemu najbolje svjedoče rezultati ovih lokalnih izbora."

Milošević kaže i da apsolutni prioritet svih organizacija SDSS širom Republike Hrvatske biće podrška našim ljudima u Gračacu i Donjem Lapcu gde se 30.maja održava drugi krug izbora za načelnike ovih opština.

"Pokazalo se da kada imamo naše ljude na lokalu da mnogo lakše realizujemo naše politike i rješavamo probleme svih gradjana. Moramo pobjediti i u Gračacu i u Donjem Lapcu kako bi uspjeli da ispunimo sve što smo obećali našim biračima. Niko kao SDSS ne osjeća probleme ljudi koji žive u seoskim sredinama na teritoriji ovih opština", rekao je Milanović.

Potpredsednica SDSS i saborska zastupnica Dragana Jeckov je istakla da su rezultati na istoku veoma dobri, ali da SDSS nastavlja da radi jer nas očekuje i drugi krug, ali i dopunski izbori koji su prilika da se poveća broj mandata na opštinskom i regionalnom nivou.

Dragana Jeckov poziva biraće da se odazovu u drugom krugu i da iskoriste svoje glasačko pravo 30.maja. 

"Naši glasači treba da izađu i glasaju jer su  prošla vremena kada su Srbi ostajali po strani kada se odlučuje o našoj budućnosti", poručila je potpredsednica Jeckov.

Izbori u Republici Hrvatskoj su 30.maja i pravo glasa imaju svi raseljeni Srbi koji imaju lične karte sa prebivalištem na teritoriji Republike Hrvatske.