27.05.2021.

18:43

Foto:

Planeta

RUSKO NE UDARU NA SRPSKU! NOVI VISOKI PREDSTAVNIK IMENOVAN BEZ ODOBRENJA SB, NEĆEMO GA PRIZNATI! Vri u BiH, ovo ne sluti na dobro!

- Ruska Federacija izražava svoje odlučno neslaganje s ovim imenovanjem. Ignorisanje principa konsenzusa je flagrantno kršenje ustaljene prakse izbora visokog predstavnika u BiH - navodi se u saopštenju, prenosi Klix.ba.

S obzirom da je situacija u BiH pod nadzorom Saveta bezbednosti UN u kontekstu Poglavlja VII Povelje UN, Kancelarija Visokog predstavnika mora prepustiti pitanje imenovanja novog visokog predstavnika i navedenu izjavu na razmatranje Savetu bezbednosti UN, smatraju u ambasadi Rusije u BiH.

- Nijedna imenovana osoba bez odobrenja Saveta bezbednosti UN neće imati potreban međunarodno-pravni legitimitet i neće se moći smatrati Visokim predstavnikom u smislu Dejtona - dodali su.

LJUDI, ČIME SE DROGIRA EU! HOĆE DA OTMU BELORUSIJU OD RUSIJE, da ubede braću da nisu braća I DA TREBA DA SE POBIJU!

Ruska ambasada u BiH na kraju poziva partnere da još jednom procene posledice svojih "nekonsenzusnih i nelegitimnih postupaka" koji bi mogli imati destabilizirajući učinak na ionako tešku situaciju u BiH.

SRBI, PAŽNJA! EVO GDE MOŽETE DA LETUJETE I ŠTA VAM TREBA ZA PRELAZAK GRANICE! Sve na jednom mestu, pažljivo pročitajte pre nego...

Ranije danas su u Sarajevu ambasadori zemalja članica Upravnog odbora PIC zvanično imenovali za novog visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita kojeg je kandidovala Nemačka.