11.06.2021.

10:06

Foto: AP PHOTO

Planeta

SJAJAN GEST SARAJEVA PREMA SRBIJI! Iz zahvalnosti za vakcine grad će subvencionirati hotelski smeštaj za 2.000 turista iz naše zemlje!

Kako su rekli iz Turističke zajednice KS, Sarajevo na ovaj način želi da se simbolično oduži Vladi Republike Srbije.

"U cilju povećanja broja dolazaka turista tokom letne turističke sezone i oporavka turizma, Vlada Kantona Sarajevo i Turistička zajednica Kantona Sarajevo subvencioniraće turističko-ugostiteljske usluge smeštaja na području Kantona Sarajevo za turiste iz Srbije", kažu iz Turističke zajednice KS.

Naveli su da će se subvencija sprovoditi putem zaštićenih e-kodova koji su nameneni za korišćenje turističko-hotelskog smeštaja za 2.000 turista, državljana Srbije, čiju listu imena dostavlja Vlada Republike Srbije.

"Osobe s dostavljene liste moći će da izvrše rezervaciju smeštaja u Kantonu Sarajevo u jednom od smeštajnih turističko - ugostiteljskih objekata sa liste, a koji će biti izabrani putem Javnog poziva objavljenog od strane Turističke zajednice Kantona Sarajevo", navode.

Informer

Istakli su da će lista odabranih smeštajnih objekata biti dostupna putem onlajn platforme "Odmori u Sarajevu".

Sve na onlajn platformi

"Onlajn platformi integrisanoj na web stranici Turističke zajednice Kantona Sarajevo www.visitsarajevo.ba, moći će da pristupe isključivo državljani s dostavljene liste u cilju odobrenja pristupa za prijavu turističko-hotelskog smeštaja u Kantonu Sarajevo pod nazivom 'Odmori u Sarajevu'", ističu.

Naglasili su da je planirano da e-kodovi budu korišćeni u periodu od 1. jula do 30. decembra godine.

"Pravo učešća na Javni poziv koji raspiše Turistička zajednica Kantona Sarajevo predviđeno je za poslovne subjekte koji pružaju ugostiteljske usluge u turističko-ugostiteljskim objektima za smeštaj, u skladu sa propisima kojim se uređuje oblast ugostiteljstva", naglašavaju iz Turističke zajednice KS.