15.06.2021.

19:25

Foto: Tanjug/AP/Beta/Fotoilustracija

Planeta

SRBI, NE MEŠAJTE SE! HRVAT KOMŠIĆ UDARIO NA HRVATA MILANOVIĆA! Šta je to NATO uradio pa su dva Hrvata krenula da "JEDAN DRUGOM VADE OČI"?!

Komšić navodi da se u deklaraciji ne pominje konstitutivnost naroda na čemu su iz Hrvatske snažno insistirali i da je to "još jedna delegitimizacija tog prevaziđenog etničkog koncepta na međunarodnoj sceni'''', prenosi Klix.ba.

- Stoga, ali i zato, pozdravljam Deklaraciju koja je usvojena na samitu NATO i koja je još jednom potvrdila suverenitet BiH i podršku evroatlanskim reformskim procesima - rekao je Komšić.

Samtra da je podrška Dejtonskom sporazumu u Deklaraciji, na čemu je Hrvatska takođe insistirala, očekivana, konstantna i da nije nikakva novost.

PODGORICA MOLI MOSKVU DA OBNOVI AVIO-SAOBRAĆAJ SA CRNOM GOROM, ovde su vam nekretnine, biznisi... Đetići kad su u nevolji, uvek se sete Rusije... Nema para od NATO turista?!

Podsetimo, hrvatski predsednik Zoran Milanović izrazio je zabrinutost zbog otpora nekih država da se poštovanje Dejtona ubaci u tekst
 
- Ovo me upućuje ne jedini mogući zaključak da neki imaju nekakve kreativne planove s BiH. E, tu će se Hrvatska pitati, pitaće se i bosanski Srbi, nisu bili naši saveznici u ratu, bili su neprijatelji, Bošnjaci su ipak bili saveznici u najvećem delu vremena, ali ono što mene zanima u BiH, celovitoj, neokrnjenoj, jedinstvenoj i to nikada ne dovodim u pitanje, jeste sudbina i temeljna državna glasačka i gradanjska prava bosansko-hercegovačkih Hrvata, koji su skoro svi hrvatski državljani - dodao je on.