17.06.2021.

09:49 >> 09:54

Foto:

Planeta

KRIVOKAPIĆ JE VEĆ BIVŠI?! Zemljotres u Crnoj Gori, skupštinska većina sprema OVOG ČOVEKA ZA PREMIJERA, Medojević predlaže drastičan potez!

Predstavnici parlamentarne većine već su započeli neformalne razgovore oko rešavanja političke krize izazvane povlačenjem podrške dosadašnjem premijeru Zdravku Krivokapiću, otkrilo je više izvora Borbi.

Prema nezvaničnim informacijama, narednih dana treba da se razgovori inteziviraju, kao i da se konkretizuje pravac delovanja i nova kadrovska kombinatorika.

Premijer Zdravko Krivokapić je već sada bivši, a njega bi mogao da zamijeni Miodrag Lekić, jedan od lidera “Mir je naša nacija”. Lekić bi imao puni mandat za sastav nove vlade u koju bi ušli svi lideri parlamentarne većine.

Prema našim saznanjima, Lekić je prihvatljiv za sve poslaničke klubove parlamentarne većine. Ukoliko bude izabran, što je gotovo izvesno, koalicija “Mir je naša nacija” dobila bi i drugu važnu funkciju u državi jer je Aleksa Bečić, lider Demokrata na čelu Skupštine.

Informer

Miodrag Lekić

Izborom Lekića, pale bi u vodu lažne optužbe DPS koncerna Vijesti i Zdravka Krivokapića da se DF bori za fotelje, jer bi posle mesta predsednika Skupštine i drugu funkciju prepustili koaliciji “Mir je naša nacija” samo da se razmontira bivši režim.

Inače, da neće podneti ostavku Krivokapić je rekao novinarima u holu Skupštine Crne Gore, nakon što je napustio zasedanje na kome se raspravljalo o njegovoj inicijativi za smenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića zbog njegovih stavova o Srebrenici.

Medojević: Pokrenuti smenu

On je dodao da je put jasan: "Možete tražiti poverenje Vladi ili možete ići na nove izbore", prenosi RTCG. Krivokapić je ocenio da je možda došlo vreme da Crna Gora bira, kako je naveo, najbolji put.

Informer

Nebojša Medojević

"Jedini put koji Crnu Goru može povesti u izvesniju budućnost je ono što rade žrtve, a to su članovi Vlade, na čijem sam ja, sticajem okolnosti, čelu", rekao je Krivokapić.

Međutim, tako ne misli Medojević koji kaže da Krivokapića treba bojkotovati. On je pozvao sve poslaničke klubove da bojkotuju Premijerski sat i da ne postavljaju pitanja osobi koja ne poštuje parlament i Ustav države.

„Niko ne treba da postavi premijersko pitanje“, saopštio je predsednik Pokreta za promjene, ističući da odmah treba otpočeti razgovore unutar parlamentarne većine za smenu Vlade i formiranje nove, sa novim premijerom. Inače, poslanici crnogorskog parlamenta trebalo bi danas da se izjasne o inicijativi za razrešenje ministra Leposavića.