24.06.2021.

23:50

Foto:

Planeta

CRNOGORSKI PREMIJER SADA SE 'PERE' OD REZOLUCIJE!

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić, čija Vlada je usvojila sramnu Rezoluciju o Srebrenici, sada pokušava da se opere od ovog dokumenta objašnjavajući da nije bio u Skupštini kada je ona doneta!?!


Krivokapić kaže da 'Srbija nema obraza' i da ga beogradski političari i mediji napadaju bez razloga!?!


- Zamislite da za usvajanje rezolucije okrivite čoveka koji fizički nije bio u parlamentu i da zaboravite da je parlament (Srbije) usvojio sličnu rezoluciju 2010. godine. Zamislite da vas neko napada, a vi se ne branite i tom neodbranom želite da poručite ono što je govorio i Marko Miljanov: 'Kada vas napadaju, nemojte odgovarati jer, ako imaju obraza, zastideće se za ono što rade' - poručio je Krivokapić u Luksemburgu.

Neće im nikada oprostiti

Krivica za rezoluciju o tzv. genocidu u Srebrenici jeste direktno na Krivokapiću, Bečiću i Abazoviću. Srbi im to nikada neće oprostiti
Spasoje Tomić


Komentarišući ova više nego čudna Krivokapićeva pravdanja, direktor Društva za istraživanje politike Vladimir Pavićević kaže da su svi uživo na televiziji videli kako je doneta ova rezolucija.


- Svi građani Crne Gore su u direktnom TV prenosu na javnom servisu gledali kako Đukanovićev DPS spasava Vladu Zdravka Krivokapića. To je bilo upravo onoga dana kada je usvojena ta Rezolucija o Srebrenici i kada je povodom pitanja Srebrenice razrešen ministar pravde Vladimir Leposavić. Milov DPS ušao je u film sigurnih izbornih gubitnika i sada kao jedini mogući način povratka na vlast vidi saradnju sa Krivokapićem i podršku opstanku njegove Vlade - objašnjava Pavićević.

Moj ugao
HAMDIJA FEJZIĆ 

SKUPŠTINA OPŠTINE SREBRENICA

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović prisustvovaće komemoraciji 11. jula u Srebrenici. To je najvažnija delegacija koja će biti u Srebrenici, jer su upravo oni inicirali usvajanje Rezolucije. Pozvaćemo i predsednika Đukanovića.


Funkcioner Demokratskog fronta Spasoje Tomić smatra da je Krivokapić potpuno svestan da je njegova politička karijera završena.


- Krivokapić sada pokušava da to nekako promeni, iako svi znamo da je predlog za smenu Leposavića upravo dao on, i to zbog Srebrenice. Tako da je krivica za rezoluciju o tzv. genocidu u Srebrenici direktno na Zdravku, ali i na Aleksi Bečiću i Dritanu Abazoviću. Srbi im to nikada neće oprostiti - zaključuje Tomić.

Milo Đukanović pozvao
Krivokapića u koaliciju

Crnogorski predsednik Milo Đukanović spreman je da pozove crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića, predsednika Vlade Aleksu Bečića i potpredsednika Vlade Dritana Abazovića u koaliciju. 


- Spremni smo da širimo koalicione kapacitete sa svima koji za cilj imaju proevropsku budućnost, jer se evropska budućnost ne može zamisliti bez DPS. Svesni smo da za nove pobede trebaju i novi ljudi. Znaćemo da budemo kormilari i u nastavku plovidbe do sigurne evropske luke. Neće nas u tome omesti niti sprečiti ni pokušaji političkog gusarenja dela trenutne političke većine u Crnoj Gori - poručio je Đukanović juče na obeležavanju 30 godina postojanja DPS.


U međuvremenu, Zdravko Krivokapić je dužnosti razrešio još jednog funkcionera Ministarstva pravde, državnog sekretara nekadašnjeg Leposavićevog resora Ivana Vukićevića.