24.07.2021.

09:45

Foto:

Planeta

MORBIDNA I ZASTRAŠUJUĆA PORUKA SRPSKOM NARODU Crnogorske "komite" dobile svoju verziju ustaške pesme "Bojne Čavoglave"

Podsetimo, ova pesma koju peva deklarisani ustaša Marko Perković Tompson mnogo se puta čula na „patriotskim“ skupovima na kojima se pretilo Srbima.

- Poslednji izbori u Crnoj Gori doveli su do velikih proteste na crnogorskim ulicama. Nakon što je pobedu na izborima odnela prosrpska koalicija „Za budućnost Crne Gore“, građani su organizovali proteste od kojih je najveći održan u Cetinju, a koji je ostao zapamćen po pevanju hrvatskih nacionalnih pesama s početka 90-ih. Već od ranije ogorčeni Crnogorci zbog činjenice što njihova crkva nema autokefalnost, dodatno su rasplamsali nacionale strasti nakon rezultata izbora, a cetinjski „Patriotski skup“ ostao je zapamćen po pevanju hrvatske pesme „Bojna Čavoglave“ - piše u opisu ovog videa.

U pesmi se preti i omalovažava srpski narod, Srpska pravoslavna crkva kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Pored njima upućenih pretnji, ova „kreacija“ obiluje grotesknim momentima u kojima, recimo – Crnu Goru upoređuju sa Đeknom iz kultne serije Živka Nikolića „Đekna još nije umrla, a ka’ će ne znamo“.