26.07.2021.

13:13

Foto: Privatna arhiva

Planeta

DETALJI KRVAVE SVADBE U BANJALUCI! Siniši pretili da će ga zaklati, pa ga nožem uboli u oko, ZA DLAKU IZBEGAO SMRT?! /FOTO/

Kako nezvanično saznajemo vid mu je u potpunosti oštećen, a po poslednjim informacijama lekari se bore da mu spasu oko, iako su šanse za to minimalne zbog težine povreda koje je nesrećni mladić pretrpeo.

- Blagojević je po zanimanju vojnik, pripadnik Oružanih snaga BiH, naš kolega. Svi smo u šoku zbog nesreće koja ga je zadesila, posebno jer nikada nije napravio nikakv incident. Uvek je spreman svima da pomogne, poznat je po humanitarnom radu. Pomaže ljudima, udomljava životinje, čovek velikog srca. Svima nam je preteško što su lokalne kabadahije od onako sposobnog i čestitog mladića napravile invalida - izjavile su za Informer kolege ranjenog Blagojevića.

- Čuli smo da se napadači terete za teške telesne povrede, a očevici sa svadbe kažu da su pretili ubistvom tj. klanjem. Onda bi ovaj napad trebalo kvaliifikovati kao pokušaj ubistva. Nama kao vojnicima i pripadnicima oružanih snaga BiH ostaje da verujemo da će se ovaj slučaj razrešiti kao treba bez zataškavanja i umanjivanja krivice napadača - dodale su Blagojevićeve kolege.

Informer

Za Sinišu kolege imaju samo reči hvale
Detalji krvavog sukoba

- Niko sa sigurnošću ne može da kaže šta je bio uzrok napada na Blagojevića. Napadači su prvo pretili svim gostima za stolom za kojim je bio i povređeni Blagojević, zatim su izašli na kratko napolje, a pri povratku su naočigled brojnih svedoka zgrabili noževe i rekli "sada ćemo vas zaklati"! Kada je sevnuo nož, muškarac koji je bio sa Blagojevićem bacio se pod sto i izbegao je ubod, dok je Siniša u borbi da ga napadač ne zakolje zadobio kobni ubod u oko. Da nije bio jak i sposoban svi smo ubeđeni da bi ga ti manijaci zaklali - ispričao je izvor poznat redakciji za Informer.

U trenutku je nastao haos, ljudi su vrištali, a napadači dok su se udaljavali po rečima prisutnih su poručili "još nije gotovo".

- Ti napadači su poznati kao lokalne kabadahije koje maltretiraju sve redom, njima nije strano ni da potegnu nož, ni oružje. Ja nisam video, ali drugi gosti su kasnije rekli da su imali i pištolje. Čovek koji izbegao ubod i spasio se skokom pod sto neće da priča šta se dogodilo i ko je od njih ubo Blagojevića, jer se plaši za sopstveni život. Pošto je u pitanju svadba i logično je da uvek neko snima, uopšte me ne bi čudilo da se snimak ne pojavi iz straha od osvete napadača, koji ne prezaju ni od čega - dodao je naš izvor koji je želeo da ostane anoniman. 

Informer

banjaluka.com

Policija traga za napadačima
 
Jedan napadač uhapšen, za trojicom se traga?!

Policija je u nedelju u sklopu istrage oko tuče na svadbi uhapsila Dragana Gojić za koga se sumnja da se može dovesti u vezu sa događajem u svadbenom salonu gde je Blagojević dobio tešku povredu. Pored uhapšenog Gojića, policija traga za još tri osobe, a to su Aleksandar i Anđelo Miletić i Strahinja Arambašić.

Iz banjalučke policije zvanično saopštavaju da je uhapšen D.G, a traga se za A.M, A.M. i S.A.

I ranije premlaćivali ljude

Anđelo Miletić je od ranije poznat policiji. Banjalučki mediji pisali su o slučaju kada je Miletić zajedno sa još dvojicom nasilnika brutalno pretukao Duška Brkića (53), kog su po njegovim rečima "sigurne smrti spasile žena i ćerka". 

Miletić je Brkića udario flašom, nakon čega su ga sva trojica šutirali dok je bespomoćno ležao na podu. Kao vrhunac iživljavanja isekli su ga pivskom flašom po leđima! 

Za ovo zlodelo napadači su samo novčano kažnjeni, a Brkić je svojevremeno izjavio da je sudija takvu odluku obrazložio rečima "da su mladi da ih šalje u zatvor jer bi ih to dodatno pokvarilo".

Informer

Duško je bio takođe žrtva napadača
Pokašao da ga zakolje a tereti se za teške telesne povrede

Vukašin Kondić, dežurni tužilac OJT Banjaluka, izjavio je za Srpska.info da je tokom svadbenog veselja došlo do sukoba gostiju sa svadbe.

- Jedan muškarac je zadobio teže povrede i ovo delo će najverovatnije biti kvalifikovano kao teška telesna povreda. Druge okolnosti se još utvrđuju - objašnjava je Kondić.

Maksimalna kazna do osam godina robije

Prema Krivičnom zakoniku, kazna zatvora za krivično delo teška telesna povreda je od jedne do pet godina zatvora. Ukoliko se radi o povredi opasnoj po život i zbog koje je izazvan invaliditet, onda je kazna od dve do osam godina robije.

Više verzija uzroka napada

Mediji su pisali više verzija događaja od toga da su se sukobili mladoženjini i mladini gosti, da je kum izbo mladića zbog muzike, do toga da je jedan od napadača bio ljubomoran jer mu je neko "gledao ženu".

- Šta god da je u pitanju nema opravdanja za ovakav zločin, Siniša je najgore prošao, ostaje nada da će napadači konačno biti kažnjeni kako zaslužuju i da će konačno završiti iza rešetaka, pa da svi odahnemo - zaključuje naš izvor.