04.08.2021.

15:14

Foto:

Planeta

Dodik: BiH NEMOGUĆA ZEMLJA! Za Balkan je najbolji miran razlaz

Dodik je to kazao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu, a odgovarajući na pitanje novinara da li očekuje bezrezervnu podršku Srbije za sve odluke Srpske, pa i po pitanju sve češćih najava nezavosnosti Republike Srpske.

- BiH je nemoguća jer nije želja svih u BiH, a da sam u pravu govori i prica o visokim predstavnicima, BiH nikada nije bila želja svih, niti mi imamo koncenzus oko toga - kazao je Dodik.

Dodao je da Bošnjaci ništa nisu učinili da naprave neku ozbiljnu ponudu, a da je u BiH i 26 godina nakon rata na delu opsežna intervencija međunarodne zajednice.

Informer

Milorad Dodik



- Sve te intervencije su išle na teret prava Republike Srpske, u Ustavu nema suda, tužilaštva, sve su nametnuli visoki predstavnici - kazao je.

Ističe da je jedinstvo političkih predstavnika Srba u BiH usmereno na očuvanje i poštovanje ustavnih i Dejtonom garantovanih prava.

- Patološka priča Sarajeva da želi da upravlja Banjalukom pokazuje se štetna i za Bošnjake, a intervencija visokih predstavnika dovela je do toga da je podela u BiH daleko veća, trajna - istakao je.

Informer

Milorad Dodik



Dodik kaže da veruje da je mirni razlaz najbolje rešenje i da kao zasebne države grade odnose.

- To će biti bezbednije za Balkan, nego da Bakir Izetbegović kaže da proizvode nešto, a imaju šest firmi municije, mi nijednu, pa da kaže da hoće da nam se osvete - kazao je Dodik.