06.08.2021.

20:23

Foto: PrintscreenYoutube/Fotomontaža

Planeta

MAKEDONSKI MEDIJI NAPADAJU ZAEVA! Dok požari bukte on se sunča! /VIDEO/

Na odmoru će biti do 12. avgusta i bar za sada nema najava da će prekinuti odmor, iako je situacija u Makedoniji kritična.

- Dok se Zaev i ministri hlade na plaži, goli građani, loše opremljeni vatrogasci, vojnici i policajci rizikuju svoje živote u borbi s požarima. Zbog opasnosti, čak su i druge zemlje poslale pomoć, pa su požare gasili srpski helikopteri, a na lice mesta stiglo je oko hiljadu vatrogasaca iz Slovenije, Austrije i Bugarske, sa svojom opremom. Čak je i u Makedoniji proglašeno vanredno stanje, ali to ne sprečava premijera i ministre da odlože odmor i obavljaju svoje dužnosti kao najodgovorniji - kritikuju makedonski mediji premijera Zaeva.

Nakon što su makedonskimediji juče javno postavili pitanje gde su Zaev i njegov tim, danas je Vlada na Fejsbuku objavila da su, iako su ministri i premijer na godišnjem odmoru, bili u toku sa razvojem događaja putem telefona i interneta.

- Grubi, Sekerinska, Bočvarski i Hokha bili su odgovorni za koordinaciju na terenu. U periodu od 3. do 12. avgusta neki članovi Vlade će koristiti dane godišnjeg odmora. Vlada svakodnevno obavlja sve svoje funkcije, a u skladu sa situacijom sa požarima, ministri se svakodnevno sastaju i održavaju sednice putem onlajn video konferencijske veze i pravovremeno i neprekidno donose sve potrebne odluke - odgovorila je makedonska vlada.

Makedonoski medij "Alfa" je pokušala da sazna i gde su ministri na odmoru, ali nisu dobili odgovor.

Makedonski mediji su preneli i besne poruke građana:

- Ova besramna situacija izazvala je gnev javnosti. Građani su ljuti i traže odgovornost.

- Požari su mogli čekati da se Zaev odmori.

- Zaev je morao da iskoristi prošlogodišnji odmor ... Inače bi propao.

- Požare je najbolje ugasiti sa plaže. Ovde Zaev zna kako je. Došli su iz 4 zemlje da nas spašavaju, a on se sunča.

- Premijer Gospodin Zaev pomno prati situaciju sa požarima u zemlji. Neka ljudi gase požare kantama i lopatama, vlada na plaži uživa.

Poslednji put se Zaev pojavio 2. avgusta, kada je buknuo požar u Kočanima, a praktično već sledećeg dana je otišao na odmor, iako su požari već uzimali maha, zaključuju makedonski mediji.