20.08.2021.

10:53

Foto: Tanjug

Planeta

KAKO ĆE PROTEĆI USTOLIČENJE JOANIKIJA? Mandić tvrdi da sve zavisi od jedne stvari

Mandić je za TV Pink kazao da se građani Crne Gore koji pripadaju SPC, a to je, podseća, dve trećine građana, raduje dolasku patrijarha Porfirija i ustoličenju Joanikija i da žele da taj dan protekne kao jedan svečani čin.

"Što se tiče većinske Crne Gore atmosfera je dobra, a na drugoj strani imamo onu manjinsku Crnu Gora koja je vidno ekstremizovana podrškom opozicionih političara i mnogo više zabrinjava što se u sve to uključuju kriminalne strukture", rekao je Mandić.

Dodaje da nova vlast nije uspela da "iskida veze" organizovanog kriminala bivšeg režima i da zato danas imamo posledice tih manjinskih grupa koje tako reaguju na ustoličenje mitropolita.

On i autorski tekst bivšeg direktora Uprave policije i aktuelnog savetnika predsednika Crne Gore Veselina Veljovića, u kome je pozvao građane da se masovno okupe i protestuju zbog ustoličenja mitropolita Joanikija 4. septembra na Cetinju, a policajce da odbiju pojedina naređenja, vidi kao pritisak i slanje otvaranje poruke policajcima koji su bili pod njegovom komandom.

Mandić ističe da Crna Gora raspolaže sa dovoljno snage, te da se očekuje da će bezbednosni sektor odraditi dobar posao i da na Cetinju neće biti nikakvih problema.

"Sada je pitanje koliko je taj sektor očišćen u proteklih godinu dana od ljudi koji su poveznai sa organizovanim kriminalnom i bivšim režimom. Mislim da postoje ''trule daske'' u njemu, a da li će ih bivši režim upotrebiti, to ćemo videti", rekao je Mandić.