22.08.2021.

10:52

Foto: Informer

Planeta

ZABRINJAVAJUĆA SITUACIJA NA CETINJU!

 

Kako Informer saznaje, dovedene su samo interventne jedinice iz Podgorice i Budve i lokalna Cetinjska policija. Ono što je upečatljivo je da nema Posebne jedinice policije koja je uvek prisutna kada su mogući rizici i pretnje.

Skup na Cetninju prema najavama počinje za nepuna dva sata!

Informer

Podsetimo, na Cetinju će se danas održati "patriotski" protest zbog najavljenog ustoličenja mitropolita Joanikija. Skup kod Lovćenske vile zakazan je danas u podne, a cilj je da bude poslata građanska poruka, kako prenosi CdM o tome kako na Cetinju nije mesto ustoličenju mitropolita SPC Joanikija, najavljenom za 5. septembar.

"Okupimo se u što većem broju 22. avgusta da ih pozovemo da odustanu od namere da podanika anticrnogorske politike ustoliče na prijestolu Sv. Petra. A nakon toga neka razmisle do septembra: ne odustanu li – mi im to svetogrđe dozvolit nećemo, ma koju cenu platili. Nije Cetinje postalo gnezdo slobode čekajući da okupatori i domaći izdajnici odstupe no srčano braneći ideale koji su Crnu Goru obdržali kroz vekove. Pokažimo u nedelju da su nam na srcu ideali građanske, časne, viteške i slobodne Crne Gore, koja ne ljubi lance! Svi na Cetinje! Jer Crna Gora je vaš i vi s njom rođeni venac", poručuje u pozivu na protest Grupa građana Cetinja.

Informer

Zanimljivo, što ni ovaj "patriotski" potez, kao i mnogi ranije, prijavljen je od „nepoznate“ grupe građana.