27.08.2021.

20:51

Foto: AP/Photo

Planeta

DODIK NAKON SASTANKA SA TURSKIM PREDSEDNIKOM: Više verujem Erdoganu nego NAMETNUTIM REŠENJIMA!

- Ne verujemo da stranci mogu da uvedu red u zemlji, verujemo samo u unutrašnji dogovor - rekao je Dodik i dodao da za "BiH nije dobro da se pojavljuje lažni visoki predstavnik", prenosi RTRS.

Dodik je istakao da RS ne može da prihvati da neizabrani stranac donosi zakone i da veruje samo u dijalog i dogovor, ističući da svako rešenje, uključujući i disoluciju, mora biti mirno.

Dodao je da više veruje saradnji sa Erdoganom nego, kako je rekao, "nekim propalim nastojanjima da se nametnu rešenja".

- Verujem, da je Turska bila više uključena u priču o visokom predstavniku, da se ovakva lakrdija sa imenovanjem ne bi desila - rekao je Dodik.

Dodao je da je uveren da Erdogan razume situaciju, jer se, kako je rekao, pokazao kao čovek koji sluša sve strane u BiH.

Informer

Milorad Dodik

Dodik je rekao da je uvek velika stvar kada veliki državnik i političar poput Erdogan boravi u BiH.

- Meni je drago što što već duže vreme razgovaramo o važnim pitanjima i osećam blagonaklonost koju nam ukazuje u vidu pomoći, za ekonomski razvoj, za razvoj infrastrukture, o čemu u kontinuitetu razgovaramo - naglasio je Dodik.

On je izrazio nadu da će vrlo brzo doći do razgovora o detaljima u vezi sa izgradnjom auto-puta Sarajevo-Beograd i istakao da razgovori o detaljima moraju otpočeti.

- To jeste veliki, istorijski, infrastrukturni projekat i rezultat volje i želje predsednika Erdogana da podrži razvoj i povezivanje na Balkanu - rekao je Dodik.