01.09.2021.

10:27

Foto: Printskrin Facebook/Svetlana Markovic Lajovic

Planeta

BIVŠA ŽENA RASKRINKALA MIRAŠEVOG RASPOPA KOJI JE UDARIO NA JOANIKIJA! Šta reći za čoveka koji proda porodicu zarad titule! Ja sam Srpkinja s velikim S!

Za razliku od Vladimira Lava Lajovića, koji preti narodu Crne Gore koji je priklonjen SPC, njegova nekadašnja supruga Svetlana Marković Lajović je na Fejsbuku pre nekoliko dana podelila i pohvalila snimak emisije sa profila SPC „Verujem u jednog boga“.

Lajovićeva na svom profilu ima i fotografije sa zastavom Srbije i podignuta tri prsta. Kada je Lajovic objavio da je postao đakon Crnogorske pravoslavne crkve Miraša Dedeića, Lajovićeva ga se odmah odrekla.

– Dragi fb prijatelji, najljubaznije vas molim da mi neko vreme ne šaljete poruke. Posebno vas molim da mi ne šaljete slike „rukopoloženog“ đakona, jer smo deca i ja jako uznemireni i ne znamo šta nas je snašlo. Ja sam Srpkinja sa velikim S… Volim svoju Srbiju kao svoj život… I više nikakve veze sa ovim čovekom nemam…

Šta reći za čovjeka koji proda porodicu zarad titule… Uvuče nacionalizam u bračnu postelju… Neko ko nosi srpsku krv, kome je majka Srpkinja, koji su poreklom sa Kosova…

U svakom slučaju, ne dao Bog nikome ovo što prolazim,

- Očajna sam… Što ostavi svoju zemlju, svoj narod, misleći da se udajem za dobrog čoveka - napisala je Svetlana Lajović pre 4 godine, odgovarajući na komentare prijatelja.

Podsetimo, Lajović je na društvenim mrežama SPC i Joanikiju uputio teške uvrede i klevete.

- Takozvane litije su najveća prevara Crnogoraca u 21. veku od strane jedne lažicrkve. To duhovno nasilje, manipulaciju i prevaru, sad nakon godinu dana od „pobede“, vide i osećaju mnogi od učesnika, a brojne posledice ćemo tek trpeti svi, i mi i oni, u godinama i decenijama koje dolaze, jer demon kleronacionalizma je oslobođen, dobio je vlast i sad traži svoje namirenje - napisao je Lajović na svom profilu na Fejsbuku, kao i da je Joanikije „nesreća koja se desila Crnoj Gori“.