03.09.2021.

15:27

Foto:

Planeta

ZELENO SVETLO ZA SKUP KOMITA NA CETINJU!

Milan Knežević je kazao da je on bio protiv toga da se da zeleno svetlo za održavanje protesta 5. septembra na Cetinju, jer je skup nezakonit i da je tražio da se izuzme njegovo mišljenje, a da je protiv organizovanja skupa bio i Dejan Vukšić, šef ANB-a.

Veće za nacionalnu bezbednost Crne Gore je u saopštenju posle sednice koja je trajala skoro pet sati, izrazilo zabrinutost zbog stanja bezbednosti, u susret najavljenim javnim okupljanjima, te je izdalo smernice organima obaveštajno-bezbednosnog sektora Crne Gore da pojačaju koordinaciju u cilju očuvanja ustavnog poretka i zaštite Ustavom predviđenih prava i sloboda.

Članovi Veća su na današnjoj sjednici upoznati sa poslednjim procenama bezbednosti prezentovanim od strane ANB i Uprave policije.

„Veće za nacionalnu bezbednost izražava zabrinutost zbog stanja bezbednosti, u susret najavljenim javnim okupljanjima, te je izdalo smernice organima obaveštajno-bezbednosnog sektora Crne Gore da pojačaju koordinaciju u cilju očuvanja ustavnog poretka i zaštite Ustavom predviđenih prava i sloboda“, navodi se u saopštenju.

Veće za nacionalnu bezbednost apeluje na sve društveno-političke aktere, predstavnike medija, kao i sve građane, da daju doprinos smirivanju tenzija i očuvanju mira i sigurnosti.

Članovi Veća biće u stalnoj komunikaciji i zasedanju, navodi se u saopštenju nakon sednice kojom je predsedavao premijer Zdravko Krivokapić.ednici su prisustvovali svi članovi Veća, a po pozivu i direktor Uprave policije Zoran Brđanin.