08.09.2021.

15:41

Foto:

Planeta

KOMŠIĆ DA PODNESE OSTAVKU, ON NE PREDSTAVLJA HRVATE! Ministar spoljnih poslova HR poslao BRUTALNU PORUKU predsedavajućem Predsedništva BiH!

Grlić Radman kaže da je i on bio na Bledskom forumu i da nije mogao da veruje kada je čuo da Komšić govori da je konstitutivnost uvezena iz S S SR-a, odnosno da ju je Tito uvezao.

- Ono što me jako začuđuje i što ne mogu da verujem da gospodinu Komšiću nije neugodno da se predstavlja kao predstavnik hrvatskog naroda, a da uopšte nije izabran glasovima hrvatskog, nego bošnjačkog naroda. Uostalom, ako je protiv konstitutivnosti, onda bi verovatno već sada trebao da podnese ostavku - naveo je hrvatski šef diplomatije.

Komšić je prošle sedmice, govoreći na Bledskom forumu u Sloveniji, rekao da s političkog stanovišta gledano, konstitutivnost je etnički koncept koji svoje ishodište pronalazi u političko-pravnim odnosima bivšeg S S SR-a.

- U tzv. ''narodnoj demokratiji'', i taj koncept je bio zastupljen i u bivšoj državi, koja je kao i socijalizam i njegova ideologija, propala - naveo je tada Komšić, preneo je sarajevski portal Klix.