07.10.2021.

19:57

Foto:

Planeta

MCP odgovorili na Milove kritike! NJEGOVA ZLOUPOTREBA CRKVENIH TEMA VREĐA GRAĐANE!

Milo Đukanović izjavio je u sredu u Sloveniji, gde se održavao Samit Evropska unija Zapadni Balkan, da je sedam puta vodio vladu služeći državi i ne služeći nijednoj verskoj zajednici.

- Nisam se povlačio po podu i lizao kašike, širio pandemiju i iza toga raspoređivao ljude, svoje prijatelje verske fanatike iz te verske zajednice postavljao na odgovorna mesta u državi, pokušavajući da ih predstavim kao eksperte. Nisam to radio. Svoj posao sam radio odgovorno, ponosam sam na to što je iza mene ostalo i što ostaje - rekao je Ðukanović.

- Ono što građanin Milo Ðukanović misli o crkvenim verskim obredima trebalo da bude njegova privatna stvar i tema van dometa pažnje javnosti pa i same Crkve - tim povodom saopštili su iz MCP.

- Međutim, dok je taj građanin predsednik naše države, dužni smo da se oglasimo kada on javno vređa i ponižava sveštene radnje koje se sprovode na našim duhovnim sabranjima - navodi se u saopšenju MCP.

Informer


Kako navode, njegovi politički i ideološki obračuni sa premijerom i ministrima Vlade Crne Gore ni najmanje ne ulaze u oblast interesovanja Crkve, ali zloupotreba crkvenih tema u svrhe Ðukanovićevog političkog pravdanja i napada na druge aktere društvenog života duboko vređa osećaje velikog broja građana Crne Gore, prenosi CdM.

- Uvrede sa te adrese nikako ne doprinose stabilnosti i napretku države čiji je Ðukanović predsednik - saopšteno je iz MCP.

Kako navode, Ðukanović je prethodne godine pao na ispitu poznavanja crnogorskog Ustava, kada je nameravao da uređuje unutrašnje ustrojstvo Srpske pravoslavne crkve i njenih eparhija u Crnoj Gori.

- Funkciju predsednika svih građana koja i postoji da personalno garantuje mir i stabilnost države, ovaj čovek očigledno zloupotrebljava kako bi uznemiravao i delio građane - navodi se u saopštenju Mitropolije.