13.10.2021.

13:41

Foto: kosovo online

Planeta

KRVAVI UPAD ROSU NA SEVER KOSMETA UDARNA VEST U REGIONU!

"Policija je bila u jednoj od apoteka. Većina građana je verovala da su došli da zaplene lekove iz Srbije, kao u novembru prošle godine. Ubrzo su izašli iz apoteke, došlo je do malog sukoba s građanima, zapaljeno je vozilo, neki kažu kosovske carine, neki kažu kosovske policije, ali uglavnom službeno vozilo kosovskih institucija je zapaljeno i jedan civilni automobil je oštećen", rekla je novinarka.

Ona je hrvatski portal izvestila da ima ranjenih, ali i da "ima dosta nejasnih informacija".

Ispričala je da su se pripadnici kosovske policije iz Mitrovice "relativno brzo povukli i prebacili u susednu opštinu Zvečan odakle se policija povukla tek oko 11.20".

"Tamo je jedna osoba ranjena, trenutno je na operaciji, a ukupno je šest osoba primljeno zbog raznih povreda u Klinički bolnički centar u Mitrovici", rekla je ona.

Istakla je da su informacije dosta nejasne i da u saopštenju kosovske policije stoji da hapšenja izvršena zbog krijumčarenja,a objavili su fotografije zaplenjene hrane i sokova, dok se u Mitrovici verovalo da su tu da bi zaplenili inventar apoteka.

Sarajevski portal Klix je u izveštaju o ovom događaju preneo da je jedna osoba ranjena.

Podgoričke Vijesti izvestili su o događajima na severu Kosova i konferenciju za novinare šefa kancelarije za KiM Petra Petkovića, koji je rekao da je u jutrošnjoj akciji kosovske policije desetine poređenih.

Dnevnik Dan na svom portalu donosi tekst pod naslovoma: ROSU pucao na Srbe mecima kojima je ubijen Oliver Ivanović. Dan piše da su pripadnici kosovske policije pucali bojevom municijom, ispaljivali suzavac i šok-bombe na narod koji se okupio da brani svoj grad.

Korišćeni su vojni meci kalibra 5,56, proizvođača "Sellier&Bello", češka proizvodnja, NATO standard. Koristi ga veliki broj vojske i policije. Za ubistvo Olivera Ivanovića korišćen je takođe "Sellier&Bello", ali kalibra 9x19, navodi Dan.

Hrvatski Jutarnji list javlja da su "Srbi izašli na ulice" i da je jedna osoba povređena i bori se za život. I Večernji list izveštava o "haosu na Kosovu", povređenim Srbima, kao i da kosovska policija baca šok-bombe i suzavac.

"Sve je počelo nakon što su pripadnici policije ušli u jednu od apoteka u severnom delu Mitrovice posle čega je saobraćaj blokiran kamionima", navodi Večernji.