08.11.2021.

12:56

Foto: Reuters

Planeta

DA LI JE OVO NOVA PRETNJA SRBIJI? Erdogan poručio Bošnjacima da neće izneveriti poverenje pokojnog Alije Izetbegovića i da će ih zaštititi!

Kako piše tuski Hurijer, a prenosi bošnjački portal Klix.ba, Erdogan je napomenuo da je nedavno u Istanbulu razgovarao s predsednikom SDA Bakirom Izetbegovićem.

Kao temu razgovora istakao je rešavanje problema u Bosni i Hercegovini. Nada se da će se sresti i s Dodikom, Komšićem i Džaferovićem. Kako je kazao, planira ih ugosti u sledećih nekoliko dana u Ankari.

- Učinićemo sve da poverenje pokojnog Alije Izetbegovića (prvog predsednika Predsedništva BiH i prvog predsednika SDA, op. a.) ne narušimo - kazao je Erdogan.

Očekuje da će uskoro biti i u jednodnevnoj poseti Srbiji ili da pozove srpskog predsjdnika Aleksandra Vučića da poseti Tursku.

Ponovio je da Turska neće dozvoliti da se u Bosni i Hercegovini desi ono što se desilo 90-ih godina. Prema Erdoganovim rečima, neće oklevati da zauzmu odlučniji stav kada to bude potrebno, piše online izdanje lista Hurijet.