12.11.2021.

20:03

Foto: US Embassy in Serbia

Planeta

ESKOBAR ĐONOM NA DEMOKRATSKI FRONT! Američki birokrata otvoreno udario na DF i volju naroda u intervjuu na Đilasovoj televiziji u Podgorici!

Naime, on je u eksluzivnom intervjuu Đilasovoj Televiziji Vijesti poručio da DF za sada nije američki partner zbog toga što su predstavljali prepreku usvajanju budžeta i zakona.

Prema njegovom mišljenju, DF predstavlja grupaciju koja je usresređena na etničke podele, a ne na ekonomska pitanja koja su američkom trećerazrednom predstavniku pri srcu.

Eskobar se, kao nikada dosada, umešao u crnogorska unutrašnja pitanja, a iz njegovog nastupa može se izvući zaključak da DF predstavlja toliko veliki problem za američku vladajuću političku elitu kao da se radi o političkom savezu koji ima predstavnike u američkom Kongresu.

Dok ga “žulja” DF i jasno iskazana narodna volja od 30. avgusta prošle godine, Eskobar je ponosan na svog posilnog Zdravka Krivokapića i njegovu Vladu koja se obavezala na slepu poslušnost Vašingtonu. Stoga svim silama podržava Vladu Zdravka Krivokapića.

Informer

Demokratski front trn u oku Gabrijelu Eskobaru

Takođe, Eskobar nije želeo da govori o potencijalnim imenima političara iz crnogorske vlasti i opozicije koji bi se u narednom preiodu mogli naći na listi američkih sankcija, tvrdeći da se takve odluke ne donose olako.

Eskobar je i ovim medijskim nastupom potvrdio da sebe smatra gubernatorom nezavisne i suverene Crne Gore, a tako ga, nažalost, doživljavaju i naši (tj. američki) vlastodršci kojima je do mišljenja zamenika pomoćnika više stalo nego do suda javnosti.

Možda bi najbolje rešenje za prevazilaženje aktuelne političke krize bilo da Eskobar od svog poslušnika preuzme rukovođenje Vladom, jer se svakako stiče utisak da je u nezavisnoj i suverenoj Crnoj Gori njegova reč poslednja.