24.12.2021.

18:43

Foto:

Planeta

ZLOČIN MLADOG KUVARA POTRESAO HRVATSKU! "Ubio sam demona!"

- Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog sumnje da je počinio krivično delo "'teško ubistvo" - saopšteno je iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Njegovu majku našli su u sobi, na telu je imala veliki broj rana zadatih velikim kuhinjskim nožem, a u stanu nije bilo tragova borbe, piše Dalmatinski portal.

Policija je došla na vrata porodičnog stana posle poziva zabrinutih komšija koji nekoliko dana nisu uspeli da uspostave kontakt s njom. Dočekao ih je sin.

"Ubio sam demona", navodno je rekao policiji. Nije pružao otpor pri hapšenju i odveden je na psihijatrijsko odeljenje gde je procenjeno da je sposoban za krivičnu istragu i prebačen je u pritvor. Posle pregleda psihijatra, biće saslužan od strane zamenice državnog pravobranioca.

Mladić se, inače, ranije lečio od psihičkih tegoba, ali ambulantno i imao je prepisanu terapiju.

Ubijena žena je poslednji put viđena živa preksinoć kada je sa sinom bila u poseti njenoj sestri. Zločin se dogodilo ili tokom noći ili juče ujutru. Ovo je treće teško ubistvo ženske osobe u Splitu u poslednja tri meseca.