18.01.2022.

15:06

Foto: printscreen

Planeta

(VIDEO) SKANDAL NA TV PINKU, DRITAN SE PONAŠA KAO AMERIČKI SLUGA! Abazović samo ponavlja reči čoveka koji kaže da ZNA SRBE KAO ZLU PARU

Raković je naglasio da Abazović – namerom da formira manjinsku vladu s podrškom Demokratske partije socijalista – krši izbornu volju građana od 30. avgusta 2020. jer su simpatizeri koalicije “Crno na bijelo” tada glasali da padne Đukanovićev režim.

No, dodao je Raković, Abazović je samo nastavio sa istom prevarom koju je posle izbora 30. avgusta 2020. načinio Zdravko Krivokapić kada je odbio da pobednički Demokratski front uđe u Vladu Crne Gore. Krivokapić je, dakle, tada prekršio principe demokratije i doveo je Crnu Goru u ovu situaciju nestabilnosti.

Raković još kaže kako pada u oči da Abazović održavanje popisa u Crnoj Gori nije stavio u prioritete i da tu takođe sluša Eskobara koji je pre nekoliko meseci rekao da ne treba sprovesti popis sa identitetskim pitanjima. Naime, oni ne žele da se pokaže kako su Srbi u Crnoj Gori relativna većina prema nacionalnosti a apsolutna većina po jeziku.

Da podsetimo:

„On nas poznaje iz perioda s kraja devedestih i početka demokratizacije, zna nas ko zlu paru. Ali zna i Crnu Goru i Bosnu i Kosovo i Severnu Makedoniju. Nisam siguran da je to baš dobro“, smatra direktor Centra za društveni dijalog i regionalne inicijative Stevan Nedeljković govoreći o Gabrijelu Eskobaru.

Prema Rakoviću, Krivokapić i Demokratska Crna Gora valjda sada shvataju da će ih Amerikanci pustiti niz vodu koliko god da budu izglasavali rezolucije o Srebrenici i stavljali stigmu na srpski narod. Za razliku od Krivokapića i Demokrata, Demokratski front je ostao veran srpskim nacionalnim interesima i to se posebno vrednuje.

Raković je kazao kako očekuje izlazak Srba na ulice da bi branili izbornu volju od 30. avgusta 2020. ali svakako time ne bi branili vladu Zdravka Krivokapića koja bi trebalo da padne jer nije ispunila očekivanja građana. No, svaka nova vlada morala bi da bude plod dogovora sadašnje parlamentarne većine.

Kada je reč o Republici Srpskoj, Raković je naglasio da su Milorad Dodik i vlasti Republike Srpske izloženi istovetnim napadima kao Demokratski front jer se i jedni i drugi zalažu za objedinjavanje srpskog naroda.

Raković je podvukao da se Srbi legitimno i legalno bore za srpsko jedinstvo i ujedinjenje, demokratskim metodama. A s druge strane, Bakir Izetbegović i ostali iz sarajevskog režima neprestano naručuju agresiju NATO na Republiku Srpsku i prete ratom.