21.01.2022.

20:50

Foto:

Planeta

ABAZOVIĆ OPET PAMETUJE, VRI U CRNOJ GORI Postojeća Vlada završila svoju misiju!

„Verujem da od ponedeljka, moguće i preko vikenda, prvo bih razgovarao sa liderima DF-a“, rekao je Abazović u razgovoru za TVCG. Rekao je da o svemu prvo treba razgovarati sa Demokratskim frontom.

Informer

Istakao je da je manjinska vlada jedna od solucija, a druga tehnička vlada koja bi pripremila izbore.

„Ni u jednoj verziji parlamentarna većina nije isključena… Narodne volje bez koalicije „Crno na bijelo“ nema“, poručio je Abazović.

Kazao je da nikad nikoga nije izdao, niti će to učiniti.

„Ali naši mandati ne pripadaju DPS-u, ni DF-u, a najmanje Demokratama“, istakao je on.

Povratka DPS-a na vlast neće biti, ponovio je Abazović.

„Ne možemo sprečiti bilo koga u parlamentu da glasa kako je predviđeno u Ustavu. Ako neko misli da treba da glasa po drugom nahođenju, mislim da moramo održati malu lekciju šta je demokatija“.

Abazović je kazao da je dvojicu demonstranata, koji su se i večeras okupili ispred zgrade RTCG-a u susret njegovom gostovanju na Javnom servisu, primio juče na razgovor i rekao im da će se pridružiti na jednom od protesta.

„Pitao sam ih – branite li izbornu volju, oni su rekli da brane. E, odbrane te volje bez naše koalicije nema, ali treba da utvrdimo šta je ta izborna volja. Građani su tražili da se pobedi DPS, da profunkcioniše demokratija, da se promeni Zakon o veroispovijesti, da se borimo protiv korupcije i kriminala i delujemo kao jedan tim.“