27.02.2022.

17:52

Foto: Fotoilustracija

Planeta

Napad na Ukrajinu nema veze s “američkim biolaboratorijama” (Ispravka vesti)

Napad na Ukrajinu nema veze s “američkim biolaboratorijama” - sledi detaljna ispravka teksta u skladu sa ažuriranjem izvorne informacije.

Sve tvrdnje, koje su se pojavile na stranici ambasade SAD u Sarajevu i pored toga što dolaze iz zvanične Rusije, deo su propagandističkog narativa.

Napominjemo da je deo saopštenja Ambasade Ruske Federacije u BiH, koji smo preneli u prvobitnom članku, neproveren i manipulativan. Svi navodi koji se nalaze u tom saopštenju nisu provereni i treba ih posmatrati s rezervom. Oni su neutemeljeni i ne treba ih prihvatati zdravo za gotovo. Zato smo mi odličili da ih uklonimo iz našeg teksta.

Netačne su tvrdnje ambasade Rusije u BIH da Amerika pokušava da uništi Rusiju na genetskom nivou, kao i tvrdnje da napad na Ukrajinu ima veze s Američkim biolaboratorijama.

Tvrdnje koje proističu iz Ambasade da je denacifikacija cilj je takođe netačna i neproverena.

Dakle, prvobitna tvrdnja o tome da Vašington pokušava da genetski uništi Ruse preko biolaboratorija koje se nalaze u Ukrajini, koja je bila objavljena na zvaničnoj Fejsbuk stranice Ambasade Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini, koju smo objavili na našem portalu ispostavila se kao netačna.

Ovu vest smo objavili bez prethodne provere i ona se ispostavila kao netačna, te se ovom prilikom izvinjavamo našim čitaocima.

Sve što su preneli iz ruske ambasade u Bih, kao i to da „SAD nisu 'dokazani prijatelj', već iskusni predator, koji će bez oklevanja prepustiti svoje saveznike njihovoj sudbini ali i oni vezani za postojanje navodnih laboratorija, nakon analize portala Raskrinkavanje.ba, zaključujemo da su tekstovi u kojima se ne nudi nikakvo dodatno objašnjenjeniti niti se iznose bilo kakvi dokazi i kao takvi proglašavamo ih lažnim.

Ovu vest smo objavili bez prethodne provere i ona se ispostavila kao netačna, te se ovom prilikom izvinjavamo našim čitaocima.

Zbog prenošenja neutemeljenih činjenica, prvobitni tekst, kao i naslov, je nakon analize portala rakrinkavanje.ba promenjen u skladu sa ažuriranom informacijom.