08.03.2022.

07:00

Foto:

Planeta

BOŠNJACI UCENILI DODIKOVU GLAVU NA 1.000.000E?! JAVNI POZIV NA UBISTVO LIDERA SNSD, Brisel i Vašington se ne oglašavaju, da li to znači...

Jezivi poziv na ubistvo širi se na društvenim mrežama, a u video-snimku za sada nepoznata osoba sa maskom na licu ulazi u jedan kafić u Sarajevu i doslovce izgovara: 'Ko će ubiti Milorada Dodika za milion evra?' Maskirani čovek odmah potom napušta ugostiteljski objekat.

Policija RS odmah je reagovala na ovu stravičnu pretnju i pokrenula opsežnu istragu.

'Ministarstvo unutrašnjih poslova RS aktiviralo je Operativnu grupu za borbu protiv terorizma u vezi sa video-snimkom koji kruži društvenim mrežama', piše u saopštenju, dok sam ministar policije Dragan Lukač tvrdi da je sve unapred pripremljeno.

SRBIJO, OVO NIJE NIMALO NAIVNO! AMERI BI DA ZBOG UKRAJINE BRZO REŠE KIM! Eskobar: Prioritet je dil Beograda i Prištine, ali i BiH!

- U pitanju je, kako smo utvrdili, ugostiteljski objekat u Sarajevu. Sve je unapred pripremljeno, jer postoji čovek koji je spremno čekao unutra da snimi osobu koja je ušla maskirana i ponudila novac za ubistvo Dodika. Neko namerno nastoji da izazove versku i nacionalnu mržnju u RS i da poseje strah među ljude. Nećemo to dozvoliti! - ističe Lukač.

Histerija u Sarajevu protiv Srba

U pitanju je mržnja koja je stvorena medijskom histerijom u Sarajevu protiv Srba. Ovde polako postaje normalno da se poziva na ubistvo srpskih političara, kaže Nenad Stevandić poslanik u Skupštini BiH.

Povodom pretnji i javnog poziva na Dodikovo ubistvo oglasila se i njegova ćerka Gorica Dodik.

'Ovaj se ugledao na Merimu Mulić, ona je javno pozivala na ubistvo i nije krila ni ime ni lik. Ali ova p.... se sakrio iza maske', napisala je Gorica Dodik na Tviteru.

ŠTA JE SAD OVO, BERLIN RUSKI GAS I NAFTU IZUZEO IZ SANKCIJA! Nemački kancelar Olaf Šolc srušio snove Kijeva i SAD! Moskva je ovo čekla...

Komentarišući sve ove navode, Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost i terorizam, kaže da su pretnjama, po običaju, izloženi jedino srpski lideri.

- Ova priča je, međutim, mnogo šira. Nije ugrožen samo Milorad Dodik, već se stalno preti i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ali i liderima Srba u Crnoj Gori... Mislim da je pretnja ovaj put i te kako ozbiljna. Nadam se da će državni organi preduzeti sve što je u njihovoj moći da se slučaj istraži i uhapsi onaj koji stoji iza poziva na ubistvo - apeluje Galijašević.