09.03.2022.

22:22

Foto: Beta

Planeta

MILANOVIĆ NE DA NA DODIKA, NEKIMA JE ON ČUDOVIŠTE, MENI NIJE - ON JE MOJ SAGOVORNIK, neću mu uvoditi sankcije!

On je naveo da Evropski parlament, koji je zakonodavno telo, ne uvodi nikakve sankcije Dodiku, te istakao da ne voli hajke, jer ih obično predvode kukavice.
       
- Evropski parlament ne uvodi nikakve sankcije, koliko ja znam. Zna se kako se sankcije uvode i koje je zakonodavno telo da bi se uvele sankcije Miloradu Dodiku. Ne volim hajke, obično ih predvode kukavice. Milorad Dodik je predstavnik srpskog naroda i njega poznajemo. Strahujemo od onih koje ne poznajemo, kao i od Dodika prije, koji je doveden prije 20 godina. Nekima je čudovište, nekima nije. Meni nije. Meni je sagovornik. Ja mu neću uvesti sankcije - rekao je Milanović, prenosi Indeks.
       
Komentarišući situaciju u BiH, Milanović je rekao da je pojačana prisutnost snaga zbog rata u Ukrajini, ali da nema načina da sve to skupa eskalira u oružani sukob u BiH.
       
- To nije Rusija, EU time pokazuje neku svoju snagu te pere savjest zbog onoga što se događa u Ukrajini. Ukrajina i Rusija su jedno, a ovo ovdje je nešto sasvim drugo, srećom mirnije i benignije - rekao je Milanović i dodao da NATO „nije aktivan u BiH, već EU".