13.03.2022.

20:25

Foto:

Planeta

BiH SE PRETVARA U DRŽAVU TERORA?! Željka Cvijanović: U vreme kada težimo ka jačanju regionalne saradnje, Sarajevo manifestuje DESTRUKTIVNI POTENCIJAL!

- Označiti univerzitetskog profesora kao pretnju po bezbednost, bez bilo kakvog obrazloženja, mogu samo protivnici slobode kretanja, misli i izražavanja. To mnogo više govori o sarajevskoj percepciji slobode i ljudskih prava, nego o samom profesoru Koviću, koji se nije ogrešio ni o jedan zakon BiH - istakla je Cvijanovićeva.

Predsednik Srpske je naglasila da, kada se ovo dešava sada, užasava sama pomisao na to u kakvom bismo mraku živeli da se realizuje koncept države koju zagovara političko Sarajevo.

- Bila bi to država terora, zabrane misli, govora i izražavanja, kao i predavanja i učenja isključivo onih lekcija propisanih od istog tog Sarajeva. U vremenu u kojem treba da težimo jačanju regionalne saradnje, boljem razumevanju i ukidanju barijera, Sarajevo još jednom manifestuje svoj destruktivni potencijal, podižući tenzije i dodatne ograde između ljudi i zemalja. Zbog toga zahtevamo hitno povlačenje ove sramne odluke i pozivamo na odgovornost nalogodavce - poručila je Cvijanovićeva.