21.03.2022.

07:00

Foto: Tanjug/AP

Planeta

AMERI PRAVE TAKTIČKU BAZU U ALBANIJI, DA LI JE SRBIJA U OPASNOSTI?! Iz nje mogu da kontrolišu Balkan, ali i... Hoće li služiti za obuku vojske lažne države?!

NATO i Albanija su obećali 50 miliona evra za bazu u Kučovi za koju se očekuje da će biti operativna do kraja 2023. godine.

Nalazi se 85 kilometara južno od Tirane i nazvana je po obližnjem malom gradu Kučova, koji se pod komunističkim režimom u Albaniji zvao Staljinov grad.

Podsetimo, Albanija je članica NATO od 2009. godine, a takođe i kandidat za članstvo u Evropskoj uniji. Ova zemlja se pridružila oštrim sankcijama protiv Rusije i osudila agresiju u Ukrajini.

Vojni analitičari upopzoravaju da pravljenje taktičke baza za NATO u neposrednoj blizini Srbije nije nimalo naivna stvar, tim pre jer se naša zemlja suočava sa nerešenim pitanjem KiM!

 - Istina, NATO nije saopštio koji će zadatak tačno biti nove baze. Verovatno će je koristiti za unapređenje albanske vojske, ali sa druge prosto i za pokrivanje dešavanja u širem reonu Balkanskog poluostrva, dakle i Srbije - kaže naš sagovornik!

AUUU, OVO NEĆE PROĆI BEZ... FRANCUZI OTELI RUSIJI 22 MILIJARDE EVRA! Pariz se igra vatrom, kao drži vezu sa Putinom, a onda "nož u leđa"!

Kako se može čuti u albanskim izvorima osim najmodernijih aviona u bazi će biti satasionirane i specijalne američke snage - elitne jedinice koje se koristite za udare iza neprijateljskih linija, ali i i obaveštajci!

SRPSKA ĆE PROGLASITI OTCEPLENJE 28. JUNA, ILI VEĆ 23. MARTA? London iskoristio Zagreb i pod oznakom "hitno i strogo pov" digao Zapad na noge! ČEMU OVAKVA LAŽ?!

Najvažnije pitanje je ipak da li ta baza predstavlja pretnju po Srbiju.

Strulnjaci ističu da je i Srbija članica Partnerstva za mir i da ima korektne odnose sa Amerikom, pa ne bi trebalo da imamo nečih većih problema. Osim u slulaju da na Balkanu, KiM doće do velikih problema i ne daj Bože ratnih sukoba...

Velika pretnja po našu zemlju biće ako se u toj bazi budu obučavale bezbednosne snage lažne države.