23.03.2022.

09:30

Foto:

Planeta

RADULOVIĆ: Državaljanima Srbije nije zabranjeno glasanje, evo gde 3. aprila mogu da izađu na izbore

Crnogorski ministar spoljnih poslova Ðorđe Radulović demantovao je sinoć navode da je ministarstvo zabranilo državljanima Srbije da glasaju u Crnoj Gori za izbore u Srbiji 3. aprila, navodeću da politikanstvo i populizam ne čine dobro Crnoj Gori.

Radulović pojašnjava da niko nije zabranio održavanje izbora, već su samo potvrđena mesta koja su za to i predviđena, ističući da je Ministarstvo spoljnih poslova (MVP) odgovorilo pozitivno na zahtev Srbije.

Građani Srbije sa prebivalištem u Crnoj Gori na predstojećim izborima 3. aprila moći će da glasaju i u Beranama, Sutomoru i Nikšiću, saopštio je sinoć crnogorski ministar spoljnih poslova Ðorđe Radulović.

- Ukoliko tražite nešto što je presedan i nije uobičajeno potrebno je da date neko obrazloženje zbog čega je to tako. Sinoć nakon mog saopštenja koje je bilo krajnje pomirljivo i pozivalo na razum, racionalnost i pomirenje, danas je diplomatski predstavnik Ambasade Srbije bio u Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore i dostavio je dodatna obrazloženja u kojima navode da to žele zbog velikog broja raseljenih lica koji žele da učestvuju na izborima u Srbiji, koji su sa Kosova. Oni su dopunili i poslali notu, Ministarstvo spoljnih poslova je pozitivno odgovorilo notom tako da ne vidim ništa sporno da se, kao što rekoh, oko ovih stvari podižu tenzije i tonovi koji nam u ovom trenutku ne trebaju ni u Crnoj Gori, ni u regionu - objašnjava Radulović za Dnevnik Televizije Crne Gore. 

BONUS VIDEO:

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.