08.04.2022.

17:10

Foto:

Planeta

TRAŽE HITNU SMENU CVIJANOVIĆ! ALI SARAJEVSKA "TROJKA" TU NIJE STALA... Šmitovi označili Dodika "ruskim pionom", sad im smeta i zastava na njegovom reveru... ONA JE ZNAK DA JE U SLUŽBI KREMLJA!?

Oni tvrde da je Zakon o nepokretnoj imovinu u Republici Srpskoj, usvojen u februaru a objavljen službenom listu početkom aprila, u suprotnosti sa Ustavom BiH, što je, navode, potvrdio i Ustavni sud BiH.

Usvajanje pomenutog zakona i njegovo objavljivanje u službenom listu sarajevska "Trojka" tumači kao jasno pokazivanje da srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i, kako kažu, "njegov režim imaju nameru da idu do kraja kada je u pitanju pravno nasilje i separatizam".

U saopštenju ove "Trojke" se navodi da "Dodik nastavlja da ide putem kojim želi da promeni suštinu ustavno-pravnog uređenja Bosne i Hercegovine i samog Dejtonskog sporazuma".

Smatraju da nije dovoljno to što su OHR i visoki predstavnik samo osudili ovaj potez, već bi, kažu, trebalo da preduzmu "konkretnije delovanje".

"Visoki predstavnik i OHR imaju obavezu da zaštite mirovni sporazum i sankcionišu sve one koji rade na destabilizaciji i ugrožavanju mira u Bosni i Hercegovini. Iz toga proističe obaveza da se hitno reaguje i korištenjem bonskih ovlaštenja, koja su potpuno u skladu sa Dejtonskim sporazumom, kao i stavljanje van snage rušilačkog akta...", navodi se u saopštenju.

Sarajevska "Trojka" smatra očiglednim da je, kako navode, "ruski pion", koji se u potpunosti stavio u službu zvaničnog Kremlja, što, kako navode, potvrđuje i ruska zastava na Dodikokvom reveru.

Uočavaju i, kako tvrde, jasnu koordinaciju između predloga HDZ-a BiH o upisivanju etničkog identiteta u lične dokumente, dolasku Zorana Milanovića, postrojavanju HVO-a u Mostaru i Dodikovog nastupa.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut uživo u blogu na našem portalu.

Bonus video: