13.04.2022.

16:53

Foto:

Planeta

LINTA RASKRINKAO POGREŠNU POLITIKU LONDONA: Uvođenje sankcija Dodiku i Cvijanović će samo produbiti krizu i podele u BiH!

Obrazloženje britanske ministarke spoljnih poslova Liz Tras da Dodik i Cvijanović podrivaju mir, stabilnost, bezbednost i funkcionalnost BiH jeste još jedan dokaz pogrešne politike zvaničnog Londona.

Zbog toga će uvođenje sankcija samo dodatno produbiti političku krizu, napetost i podjele u BiH. Brojne činjenice jasno potvrđuju da rukovodstvo Republike Srpske i srpski član Predsedništva BiH vode politiku poštovanja Ustava i Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Linta ističe da upravo političko Sarajevo podriva stabilnost i bezbednost BiH jer u kontinuitetu krši Ustav s ciljem stvaranja unitarne države u kojoj bi Bošnjaci imali dominaciju jer bi se odlučivalo prema principu „jedan čovjek-jedan glas“.

Do trajnog mira, stabilnosti i bezbednost u BiH moguće je doći samo putem dijaloga i dogovora legitimnih predstavnika tri konstitutivna naroda na bazi poštovanja izvornog Dejtonskog sporazuma.

Politika sankcija, ucena i pritisaka nikada nije donela dobro i nije dovela do boljitka u BiH u prethodnih 27 godina od završetka rata.