23.04.2022.

00:56

Foto:

Planeta

STENA PALA NA KUĆU I UBILA DEVOJKU! KANTONALNI OPERATIVNI CENTAR U MOSTARU ZA INFORMER: Ima mrtvih, odroni na putevima, saobraćaj u prekidu, nema struje...

U Federalnoj Civilnoj zaštiti BIH za Informer kažu da u Sarajevu nije bilo oštećenja na objektima i da je najteže pogođena opština Stolac. 

Prema Informacijama Kantonalnog operativnog centra u Mostaru, koji je nadležan za opštinu Stolac, pojedini putni pravci su u prekidu.

- Ima odrona na putevima pa je saobraćaj na nekim pravcima u prekidu. Mnoga naselja u Stocu su bez struje. Iz minuta u minut dobijamo informacije sa terena, kazali su Informeru u Kantonalnom operativnom centru.

Prema poslednjim informacijama, u Stocu su povređene tri osobe i one su transportovane za Mostar.

Stena ubila devojku

Stena koja se odvalila sa brda i probila jednu kuću u podnožju teško je povredila jednu žensku osobu u Stocu.

Ona je hitno transportovana za Mostar. Rođaka povređene devojke,  Alma Čerkez, kazala je da je stena probila kuću i da su scene užasne.

- Ta stena se odvalila i probila kuću mojih rođaka. Moja rođaka je teško povređena. U mojoj kući je sve sa polica palo na pod. Nikada u životu nisam osetila takav potres, kazala je ona.

Doktor iz Kantonalne bolnice Safet Mujić potvrdio je medijima da je povređena devojka E.S. preminula. Ona je, prema Mujićevim rečima, dopremljena sa teškim telesnim povredama i izdahnula je uprkos naporima lekara da joj stabilizuju stanje.