06.05.2022.

07:00

Foto: Reuters

Planeta

LIDER SNSD ODGOVORIO OLAFU ŠOLCU! Dodik: Nisam ja separatista!

Dodik je tako odgovorio nemačkom kancelaru Olafu Šolcu, koji je prethodno rekao da je "zabrinut zbog situacije u BiH i secesionističkih nastojanja Milorada Dodika".

Muslimanska propaganda

Ne razumem zaista kako jedan važan državnik kao što je kancelar Šolc može olako da iznosi lažne narative koji su rezultat muslimanske propagande
Milorad Dodik, Predsedništvo BiH

- Republika Srpska, niti bilo ko u njoj, ne vodi secesionističku politiku. Ne postoji nijedan akt kojim bi se mogle dokazati takve neistine, a koje bi da stalnim ponavljanjem da na silu postanu istina. Odbacujem optužbe nemačkog kancelara Olafa Šolca. Ne razumem zaista kako jedan važan državnik može olako da iznosi lažne narative koji su rezultat muslimanske propagande - poručio je Dodik, dodajući da Republika Srpska ostaje privržena Ustavu BiH i Dejtonskom sporazumu.

Moj ugao

KRISTIJAN ŠMIT, VISOKI PREDSTAVNIK U BIH

Vlasti Republike Srpske rade na potkopavanju BiH, njenih nadležnosti i institucija. U tome prednjači Milorad Dodik i institucije Republike Srpske.

Informer

Kristijan Šmit

- Republika Srpska se bori za ustavnu poziciju i slovo Ustava, što svakako čini i nemački kancelar u svojoj zemlji. Zato su mi nerazumne i neshvatljive tvrdnje uvaženog kancelara Šolca - naglasio je Dodik.