10.05.2022.

08:43

Foto: Tanjug

Planeta

PUCAJU ŠAVOVI U EU! HRVATI NAPALI ORBANA! Totalni rat među članicama EU, za sve je kriva najava embarga na rusku naftu!

Zapelo je oko embarga na uvoz ruske nafte u EU, a mađarski premijer Viktor Orban odlučno se usprotivio toj meri, rekavši da njegova zemlja to ne može da podrži.

Reagovali su odmah Hrvati i preko svojih medija se obrušili na mađarskog premijera, tvrdeći da Orban, zapravo, ne želi da zavisi od hrvatskog Janafa!

Jutarnji list je objavio je tekst pod naslovom: "Što zapravo žulja Orbana: Naftni embargo dovodi Mađarsku u energetsku ovisnost o RH!”, dok je Večernji otišao i korak dalje i kaže da “Hrvatska postaje ključ dramatičnih pregovora za sankcije Rusima! Orban zbog Rijeke ima opasan plan”.

Podsetimo, ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je u petak da mađarska vlada neće dozvoliti embargo na isporuke ruske nafte u obliku koji je nedavno predložila Evropska komisija, rekao je danas .

On je komentarišući pripremu šestog paketa sankcija protiv Rusije naveo da bi stupanjem ovog predloga na snagu bilo „potkopano snabdevanje Mađarske energijom, a preko nje i celokupna mađarska privreda", prenosi TAS S.