08.07.2022.

07:00

Foto: Beta

Planeta

ŠTA PIŠE IZMEĐU REDOVA U REZOLUCIJI O BiH EU planira NATO okupaciju Srpske?!

Sagovornici Informera kažu da je usvajanjem ove i ovakve rezolucije zapravo upućen poziv NATO paktu da izvrši vojnu intervenciju u Srpskoj!
'Rezolucijom
se poziva na potpun, neselektivni i bezuslovni povratak u sve državne institucije, a Evropska unija (EU), kao i međunarodna zajednica, da iskoristi sve raspoložive instrumente, uključujući ciljane sankcije, protiv destabilizujućih aktera u zemlji', stoji, između ostalog, u rezoluciji o BiH.

Prljava igra

Krugovi evroparlamentaraca povezani sa Sarajevom pokušavaju da navedu NATO da vojno reaguje u Republici Srpskoj
Dragomir Anđelković


Politički analitičar Dragomir Anđelković smatra da je rezolucija donekle tempirana pred 11. jul i komemoraciju u Potočarima.
- To, naravno, ima veze sa tim datumom, ali mislim da nije samo ograničeno na taj datum. Naprosto, krugovi evroparlamentaraca povezani sa Sarajevom pokušavaju da navedu NATO da vojno reaguje u Republici Srpskoj da bi zadovoljili hirove sarajevske elite i stvorili centralizovanu BiH. Bošnjačka elita i njihovi lobisti na Zapadu sada huškaju da se svim silama pokuša centralizacija BiH - kaže Anđelković.
Politikolog Aleksandar Pavić takođe smatra da se termin 'korišćenje svih raspoloživih instrumenata' mora smatrati i videti kao pretnja NATO intervencijom.
- Iako rezolucije Evropskog parlamenta nemaju silu zakona, one i te kako doprinose propagandnom ratu koji je uveliko u toku, pa se stoga može reći da je ova najnovija bila u funkciji legitimisanja nekih budućih nasilnih radnji uperenih prema Republici Srpskoj i njenom rukovodstvu. Naslednici zloglasne Handžar divizije u Bosni i Hercegovini neće se smiriti sve dok cela BiH ne bude njihova, a svi nemuslimani pretvoreni u raju. U Drugom svetskom ratu su im saveznici bili nacisti, a sada natisti - zaključio je Pavić.