12.07.2022.

12:41

Foto: Beta/ Tanjug

Planeta

SARAJEVSKI GLUMAC TEŠKO IZVREĐAO ABAZOVIĆA ZBOG GOVORA U SREBRENICI! Bitango, zakržljali polusvete, klošaru, smetljaru i mrcino...

- Bitango, nesorto, smetljaru, mrcino i klošaru Dritane Abazoviću. Mali od kužine fašističke politike. Dobro si danas u Srebrenici smišljeno i namerno ranio Bošnjake svojim monstruoznim govorom. Gori samo od tebe su oni koji su te pustili da nakon onakve blasfemije i džubraluka od govora nad mezarima počinjenog genocida nad Bošnjacima, dođeš do Srebreničkog kamena bola i tu poližiš cveće. Duboko verujem da ćeš vrlo brzo biti proglašen personom non grata u Bosni i Hercegovini. Da Bog da te stigla suza svake srebreničke majke. Ti si zakržljala psihologija i polusvet kakvi su ti i nalogodavci iz Beograda.Vrati dipolomu sarajevskom Univerzitetu žoharu mali. I izrode. Odlaziš u istoriju kao ozbiljan š****" - napisao je glumac na Fejsbuku.

Hadžihafizbegovićev bes izazvala je ova Abazovićeva rečenica:

- Genocid nije počinjen nad Bošnjacima nego nad ljudima i nisu ga počinile vojske nego politike. 

Nešto kasnije, Abazović se izvinio majkama Srebrenice.

- Oprostite, Majke Srebrenice na nejasno izrečenoj misli. Poznato je da svako delo zavisi od svog cilja. Moj cilj je mir. Genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici da se nikad nikome ne ponovi - napisao je Abazović na Twitteru.

Obeležavanju godišnjice navodnog genocida u Potočarima prisustovala je i delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine na čelu sa Nenadom Čankom. Oni su, kako je Čanak napisao na Tviteru, napistili salu posle kada je Abazović izašao na binu.