12.08.2022.

19:46

Foto: Fotoilustracija/Printskrin

Planeta

UBIO JE PRVO SUPRUGU, A ONDA KRENUO REDOM... PAO MU JE MRAK NA OČI, UBIO MI JE ČAK I DRUGA... Cetinjanin ispričao detalje jezivog masakra!

- Nije gledao u koga puca, krenuo je redom, deca, žene, ubio mi je druga... Ovo za Kurir kaže jedan Cetinjanin sa kojim su uspeli da stupe u kontakt posle masakra u ovom crnogorskom gradu. Podsetimo, Vuk Borilović danas oko 16 časova ubio je 11 ljudi, a ranio šestoro u najvećoj masovnoj pucnjavi koja se dogodila u novijoj istoriji Crne Gore.

Zaustavio ga sugrađanin?

Crnogorski "Dan" javlja: Kako nam je saopšteno, policija nije upotrijebila oružje, a napadač je ubijen. Njega je navodno ubio sugrađanin koji se zatekao na licu mesta kako bi zaustavio ovaj masakr.

- Vuk je pucao u svoju ženu, a onda je izašao na ulicu i krenuo redom, deca, starije žene, nije gledao u koga puca... Ubio je čak i mog druga automehaničara koji je slučajno naišao ulicom. Pao mu je mrak na oči, uradio je to u nekom nervnom rastrojstvu. Ovako nešto ne pamte ni najstariji Cetinjani - priča vidno potreseni čovek i dodaje:

- Na Medovini ima možda 200 kuća, a on je bukvalno pucao nasumično na ljude koji su se zadesili ispred domova, po ulici.

Kako naš sagovornik otkriva, Borilović je ranije radio kao konobar u Nacionalnom parku Lovćen.

- On je bio lovac, a priča se da je ljude poubijao iz lovačkog karabina. Imao je oružja. Mnogo nam je teško, ne možemo da verujemo da je ovo uradio - slomio se sagovornik.

Da podsetimo, Borilović je takođe ubijen.