15.08.2022.

07:00

Foto: printscreen

Planeta

PSIHO IZBEGAO LEČENJE, ALI I "NANOGICU" ZBOG NASILJA! Mnoge stvari ukazivale da će monstrum s Cetinja krenuti u krvavi pohod na komšije!

Monstrum sa Cetinja Vuk Borilović, koji je u petak ubio deset ljudi, bio je agresivan i imao je psihičke probleme, što je sve ukazivalo na to da će kad-tad "pući"! Više puta je hapšen zbog nasilja, a u julu je zbog napada na kolegu iz Nacionalnog parka "Lovćen" osuđen na kućni zatvor. Međutim, Vuk se žalio, što je odložilo izvršenje kazne.

Da sve bude još strašnije, Borilović je zbog psihičkih problema i manije gonjenja trebalo u četvrtak da ode na psihijatrijski pregled u Dobrotu, ali je to izbegao, pa je narednog dana uzeo pušku i krenuo u krvavi pir.

Ubio mu se brat

Cela porodica mu je čudna. Vukov brat se ubio pre 15 godina. To je ostavilo trag na celu porodicu Borilović
Komšinica

Hladio glavu u moru

Cetinjani su u petak komentarisali kako se Borilović u poslednje vreme ponašao čudno i pokazivao znake paranoičnog ponašanja. Ubeđeni su i da je planirao stravičan zločin, jer je pre 15 dana poslao suprugu i tri ćerke na more u Herceg Novi, što ukazuje na to da je hteo da ih skloni iz Cetinja pre nego što krene u krvavi pohod na komšije. Ostalo je nepoznato gde su se Vukova supruga i ćerke sklonile nakon zločina, ali sigurno nisu na Cetinju zbog opasnosti od krvne osvete (pogledajte okvir).

- Vuk je bio agresivan, mračan, pre dve nedelje je iz čista mira napao komšiju, lomio mu stvari po kući - priča Vukov poznanik, pa dodaje:

- U četvrtak je trebalo da ode u psihijatrijsku bolnicu u Dobroti zbog psihičkih problema koje je imao u poslednje vreme... Bio je prilično povučen, umislio je da ga komšije progone i da bacaju čini na njega, optuživao je podstanare da mu duguju kiriju i da ga potkradaju... Zato je nedavno postavio i nadzorne kamere na kući!

Prve Vukove komšije šokirane su zbog zločina koji je zavio Cetinje u crno.

- Nadvilo se neko zlo nad Cetinjem... Svi smo pognute glave... Zver je ubila i decu, nema opravdanja, pa kome su ona bila kriva? Ta ista deca igrala su se sa njegovom... Kakva je to sudbina, šta je to? - pita se Borilovićeva komšinica i dodaje:

- Cela porodica mu je čudna, ne samo on. Vukov brat se ubio pre 15 godina, kad je bio mladić. To je ostavilo veliki trag na celu porodicu Borilović.

Informer

Vuk Borilović

Drugi komšija napominje da se iz Vukovog ponašanja moglo naslutiti da sprema neko zlo.

- U poslednjih nekoliko meseci to više nije bio onaj Vuk koga smo znali odranije. Non-stop je imao osećaj da ga neko progoni... - kaže ovaj Cetinjanin.

Međutim, Borilovićev kolega ističe da je Vuk oduvek bio poznat po prekoj naravi.

- Pravio je probleme i po Herceg Novom... Kada god bi otišao tamo, uletao je u kavgu, bio je prek i voleo je da se pobije. Posle svađe bi skakao u more sa stene da, kao, ohladi glavu - navodi naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, Vuk je više od pet godina radio u Nacionalnom parku "Lovćen" kao šef službe za ambijentalnu higijenu, zadužen za održavanje urednosti parka.

- Bio je radan i vredan, ali u poslednje vreme je bilo upadljivo da se povukao, bio je kao vuk samotnjak. Došao bi na posao, uradio šta treba, a onda bi se osamio, distancirao od kolega. Pomogao je onome koga je voleo, a koga nije voleo, nije to krio od njega... U petak mu se pomračio um i eto šta se desilo - priča kolega.

Kratak fitilj

I jedan od Cetinjana, koji je bio svedok masakra i pukom srećom je izbegao smrt, za Vuka je kazao da je oduvek imao "kratak fitilj".

- Čovek je imao troje dece, bio je porodičan čovek, ali mu je puko film. Kratkog je fitilja inače bio u životu... Cetinjanin, momak iz poštene familije, sve jedan kroz jedan... - kazao je uznemireni čovek.

On se u petak u vreme masakra našao pored Vukovog ujaka Gorana Đurišića, koji je pokušao da zauzda svog sestrića Vuka, ali ovaj mu je presudio puškom.

- Rekao sam tad Goranu: "Nemoj da ideš ka Vuku, stani pet minuta, to će da se zatiša." Goran je rekao Vuku: "Stani!", a on mu je odgovorio: "Što si ti došao, ko te poslao?" I puf, ubi ga! A ja pored, ne znam gde sam - ispričao je ovaj Cetinjanin.

Inače, crnogorski mediji preneli su da je Borilović u mladosti imao četiri ili pet prijava za nasilničko ponašanje, a pre šest-sedam meseci je prvo verbalno, a potom i fizički napao kolegu M. L.

- Nakon sukoba na poslu Borilović je tada otišao kod kolege, izudarao ga, oštetio mu auto i gađao mu kuću kamenjem. M. L. ga je prijavio, a Borilović je potom priveden u policiju. U julu ove godine je osuđen zbog nasilničkog ponašanja i određen mu je kućni zatvor, ali Vuk se žalio, pa presuda još nije postala pravosnažna - preneli su tamošnji mediji.